Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Rohani: Irāna uztver nopietni sarunas par vispārīgo kodolvienošanos

Irāna ir nopietni noskaņota attiecībā uz sarunām par galīgo atrisinājumu saspīlējumam, kuru izraisījusi Irānas kodolprogramma, pirmdien paziņojis Irānas prezidents Hasans Rohani.

"Irāna ir gatava iesaistīties sarunās ar P5+1 [pasaules lielvaru grupu], lai panāktu visaptverošu un galīgu vienošanos," uzrunājot ārvalstu diplomātus Teherānā, norādīja Rohani.

"Šajā ziņā mēs esam nopietni, līdzīgi kā bijām pirmajā solī," viņš piebilda, ar to domājot intensīvās sarunas pērn gada izskaņā.

Jau vēstīts, ka 24.novembrī Irānai un tā dēvētajai P5+1 grupai izdevās panākt vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret daļēju Irānai noteikto sankciju atcelšanu. P5+1 grupā ir ASV, Lielbritānija, Francija, Krievija, Ķīna un Vācija.

Saskaņā ar šo vienošanos, kas spēkā stājās 20.janvārī un ilgs sešus mēnešus, Irānai jāierobežo urāna bagātināšana līdz 5% un jāaptur 20% bagātināta urāna ražošana. Apmaiņā pret to Eiropas Savienība un ASV piekrita mīkstināt Irānai noteiktās sankcijas.

Sarunas par vispārīgo kodolvienošanos atsāksies Vīnē 18.februārī un, domājams, ilgs mēnesi.

Nedēļas nogalē Irāna ar ANO Starptautisko Atomenerģijas aģentūru (IAEA) atsevišķās sarunās vienojās par septiņiem "praktiskiem soļiem", lai palielinātu Irānas kodolprogrammas caurskatāmību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits