Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -3 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rumānija plāno ieviest nodokli saldinātiem bezalkoholiskiem dzērieniem

Rumānijas valdība otrdien paziņoja, ka plāno piemērot nodokli gāzētiem un saldinātiem bezalkoholiskajiem dzērieniem, tādējādi cenšoties cīnīties pret iedzīvotāju aptaukošanos.

"Šī nodokļa mērķis ir samazināt saldinātu dzērienu lietošanu un palielināt valsts kases ienākumus, kas varētu tikt tērēti veselībai un izglītībai," norāda Rumānijas Finanšu ministrija. "Aptaukošanās sērga Eiropas Savienībā rada milzīgu slogu uz veselības aprūpes sistēmu."

Jaunais nodoklis līdz šī gada beigām varētu valsts kasi papildināt par 66 miljoniem eiro, un to paredzēts ieviest kā daļu no plašāka budžeta pārskata, kurā plānots arī palielināt nodokļus tabakas izstrādājumiem.

Tikmēr Rumānijas bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācija šo ieceri nodēvējusi par diskriminējošu, uzsverot, ka šis nodoklis varētu negatīvi ietekmēt nozari, kurā tiek nodarbināti aptuveni 60 000 cilvēku.

Top komentāri

Raimonds
R
Manuprāt Latijai jāiet tālāk, jāpiemēro visam nodoklis, kas nav dzīvei nepieciešams ūdenis ! Miers un dievs, i ierēdņi paēduši- ierēdņu algu celtspēja pieaugs rdizēs..........!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits