Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Serbijas premjers nogādāts drošībā pēc ieroču atrašanas pie viņa mājas

Serbijas proeiropeiskais premjerministrs Aleksandrs Vučičs sestdien tika pārvests uz drošu vietu pēc tam, kad viņa mājas tuvumā Belgradā tika atrasts ieroču arsenāls, kurā bija arī raķešmetējs.

Varas iestādēm par šo ieroču arsenālu paziņoja garāmgājēji, kas to bija atraduši kastēs mežā pie Vučiča ģimenes mājas Jajincu mikrorajonā Belgradas dienvidos, reportieriem pastāstīja iekšlietu ministrs Nebojša Stefanovičs.

"Tur ir raķešmetējs, četras rokas granātas un liels daudzums munīcijas 7,62 mm kalibra automātiskajām šautenēm un 7,9 mm kalibra snaiperu šautenēm," sacīja Stefanovičs.

"Ir satraucoši, ka šie ieroči tika uzieti tikai dažu desmitu metru attālumā no pagrieziena uz premjera Vučiča ģimenes māju," teica iekšlietu ministrs, piebilstot, ka premjera svīta būtu "ļoti viegls mērķis".

46 gadus vecais Vučičs, kurš savulaik bija nelaiķa Serbijas prezidenta Slobodana Miloševiča sabiedrotais un ultranacionālists, tagad ir kļuvis par Eiropas Savienību (ES) atbalstošu reformatoru.

Serbijā 2003. gadā tika noslepkavots proeiropeiskais premjerministrs Zorans Džindžičs.

Serbijas darba un veterānu lietu ministrs Aleksandars Vulins pieprasīja, lai drošības un izlūkošanas dienesti "sniegtu atbildes par to, kurš gatavojās noslepkavot premjerministru".

Vicepremjers un ārlietu ministrs Ivica Dačičs aicināja varas iestādes izrādīt "īpašu modrību, ņemot vērā spiediena pastiprināšanos uz mūsu valsti", bet nesniedza sīkākus paskaidrojumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits