Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sidneja pagarina Covid-19 karantīnu un daļēji ievieš komandantstundu

Austrālijas lielākā pilsēta Sidneja piektdien pagarināja pirms diviem mēnešiem noteikto karantīnas režīmu līdz septembra beigām, kā arī daļēji ieviesa komandantstundu, mēģinot ierobežot Covid-19 uzliesmojumu, kas strauji izplatās.

Jaundienvidvelsas štata premjerministre Gledisa Beredžikljana paziņoja Sidnejas pieciem miljoniem iedzīvotāju par "grūto" lēmumu. 

"Diemžēl [Covid-19] gadījumu skaits turpina augt," sacīja premjere. "Lielākajai daļai no mums dzīve izskatīsies šādi līdz septembra beigām."

Sidnejā tagad tiek reģistrēti vairāk nekā 600 jauni Covid-19 gadījumi dienā, kas apgrūtina kontaktu izsekošanu, un ir maz pazīmju, ka šis skaitlis samazinātos.

Sidnejas un tās piepilsētu iedzīvotājiem karantīnas laikā jāuzturas ne tālāk kā piecus kilometrus no savām mājām. Covid-19 karstajos punktos iedzīvotājiem arī būs jāievēro nakts komandantstunda, un viņi drīkstēs sportot ārā ne ilgāk par vienu stundu dienā.

Apmēram 1000 aizsardzības spēku karavīru palīdz policijai uzraudzīt ierobežojumu ievērošanu, jo ierobežojumu nogurdinātie iedzīvotāji tos arvien biežāk pārkāpj.

Jaunajam koronavīrusam izplatoties un ar to saistīto nāves gadījumu skaitam pieaugot, Austrālija kāpina vakcinācijas tempu. Pašlaik tikai 30% no valsts iedzīvotājiem ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits