Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sidnejas bāriem jāierobežo apmeklētāju skaits

Pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai divās lielākajās Austrālijas pilsētās, Sidnejas krogiem otrdien dots rīkojums ierobežot apmeklētāju skaitu.

Jaundienvidvelsas varasiestādes devušas rīkojumu krogiem ierobežot apmeklētāju skaitu līdz 300 un nolīgt apsargus, lai garantētu sociālās distancēšanās ievērošanu.

Lēmums pieņemts pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma kādā populārā Sidnejas bārā, kas raisījis bažas par otro vīrusa vilni.

Kaimiņu štatā Viktorijā, kas kļuvis par jaunā koronavīrusa izplatības epicentru Austrālijā, amatpersonas šodien ziņoja par diviem jauniem nāves gadījumiem. Līdz ar to kopējais no Covid-19 mirušo skaits Austrālijā sasniedzis 110.

Pirms pāris nedēļām Austrālijai lielā mērā bija izdevies pakļaut pandēmiju kontrolei, taču sākās jauns vīrusa uzliesmojums Viktorijas štatā. Sevišķi smaga situācija izveidojusies štata galvaspilsētā Melburnā.

Melburnā un tās apkārtnē šodien ziņots par 270 jauniem inficēšanās gadījumiem, līdz ar to Austrālijā kopumā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta jau vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, pagājušajā nedēļā vairāk nekā pieciem miljoniem Melburnas un tās apkārtnes iedzīvotāju tika atkal piemērots daļējs karantīnas režīms.

Jaundienvidvelsas amatpersonas brīdināja, ka līdzīgus ierobežojumus var nākties atjaunot arī Sidnejā.

"Nav šaubu, ka tas, kas notiek Viktorijā, ir ietekmējis Jaundienvidvelsu," norādīja Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikliana.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojumi Melburnā un Sidnejā likuši citiem reģioniem pārdomāt savu robežu atvēršanu.

Dienvidaustrālijas premjerministrs Stīvens Maršals paziņoja, ka atliks štata robežu atvēršanu. Arī Kvīnslendas amatpersonas ierobežojušas ieceļošanu no vairākiem Jaundienvidvelsas rajoniem, kurus skāris vīrusa uzliesmojums.

Kvīnslendas štats arī piemērojis stingrākus sodus cilvēkiem, kas pārkāpj ceļošanas ierobežojumus, tostarp paredzot cietumsodu.

Visi Austrālijas štati un teritorijas jau ir slēguši savas robežas Viktorijas štata iedzīvotājiem.

Vairumu štatu un reģionu jaunais koronavīruss skāris salīdzinoši maz, tiek ziņots tikai par dažiem jauniem inficēšanās gadījumiem, tādēļ šajās teritorijās bijis iespējams atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar pandēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits