Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Situācija Ukrainas frontē

Otrdienas rītā Krievijas karaspēks turpina uzbrukumu Ukrainā, tomēr pārvietošanās temps ir būtiski samazinājies, ziņo Ukrainas armijas Ģenerālštābs.

Ģenerālštābs informēja, ka Ukrainas aizsardzības spēki turpina aizsardzības operāciju dienvidu, austrumu un ziemeļu operācijas zonās atbilstoši noteiktām robežām.

Ziemeļu virzienā turpinās cīņa par Čerņihivu.

Kijevas aizsardzības spēki turpina aizsargāt Ukrainas galvaspilsētu ārējās aizsardzības robežās un papildu noteiktos virzienos.

Dienvidu operācijas zonā aizsardzības darbības tiek veiktas uz valsts robežas un tiek nosegta jūras piekraste, kā arī notiek aizsardzības kaujas Mikolajivas piepilsētā.

Citos virzienos Ukrainas spēki veic situācijas stabilizēšanas operācijas un izpilda teritoriālās aizsardzības uzdevumus noteiktās operācijas zonās.

Ukrainas armijas Gaisa spēku grupa sekmīgi atvaira raķešu un aviācijas triecienus, kā arī nodrošina Ukrainas kritisko objektu un karaspēka vienību pretgaisa aizsardzību, paziņoja Ģenerālštābā.

Tā rīcībā esošā informācija liecina, ka Krievijas karavīri ir demoralizēti un arvien biežāk iesaistās marodierismā un pārkāpj starptautisko humāno tiesību normas bruņotu konfliktu apstākļiem.

Pagaidu okupētajās teritorijās Harkivas, Sumu, Čerņihivas un Kijevas apgabalos fiksēts daudz laupīšanu, vardarbības pret civiliedzīvotājiem, civilo ēku sagrābšanas, lauksaimniecības angāru izmantošanas militārās tehnikas glabāšanai un blīvi apdzīvotu rajonu un infrastruktūras objektu apšaudīšana.

Krievijas karaspēka sagrābtajās teritorijās Hersonas un Mikolajivas apgabalos iebrucēji izmanto psiholoģiskā kara vienības, lai ietekmētu vietējos iedzīvotājus.

Ukrainas armijas Ģenerālštāba rīcībā esošā informācija liecina, ka ir izveidotas līdz desmit Krievijas psiholoģiskā kara taktiskās grupas, kuru uzdevums ir veikt propagandas darbu ar vietējiem iedzīvotājiem.

Okupētās Krimas pussalas iedzīvotāji tiekot biedēti ar Ukrainas Bruņoto spēku uzbrukumu, ka arī Krievijas Federālais drošības dienests tur veido operatīvās grupas darbam ar vietējiem iedzīvotājiem, lai cita starpā kurinātu pretošanos.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši teju 12 000 karavīru, ziņo Ģenerālštābs.

Kopš iebrukuma sākuma 24.februārī līdz otrdienas rītam krievi zaudējuši 48 lidmašīnas, 80 helikopterus, 303 tankus, 1036 bruņutransportierus, 120 lielgabalus, 56 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju "Grad", 27 zenītartilērijas iekārtas, 474 automobiļus, 60 autocisternas, septiņus bezpilota lidaparātus un trīs kuterus/kuģus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits