Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Soctīkliem neizdodas operatīvi apturēt Jaunzēlandes slaktiņa video izplatīšanos

Vairākas stundas pēc asiņainā uzbrukuma divās mošejās Jaunzēlandē, kā rezultātā tika nogalināti 49 cilvēki, varas iestādēm un sociālo tīklu administrācijai aizvien nav izdevies pilnībā no tīmekļa izvākt videomateriālu, kurā redzama asinspirts norise. Apšaudi ar pie ķiveres piestiprinātu sporta kameru filmēja un tiešraidē pārraidīja pats slepkavnieks, bet drīz pēc uzbrukuma videoieraksts jau izplatījās sociālajos medijos.

Kaut oriģinālo video Facebook izdzēsa līdz ar tā ievietotāja kontu jau drīz pēc notikuma, video kopijas ik pa laikam no jauna parādās gan Facebook, gan tādās platformās kā YouTube un Twitter

Facebook apstiprināja, ka strādā pie tā, lai izdzēstu visas jaunās kopijas, kā arī uzsvēra, ka dzēsti tiks visi ieraksti, kuros kurināts naids, mudināta izrēķināšanās ar konkrētām cilvēku grupām vai pausts atbalsts slepkavniekam.

Video vietnes YouTube māteskompānija Google norāda, ka platformas politika paredz dzēst jebkādu vardarbīgu saturu un saturu, kuros redzami asiņaini kadri, un tas arī tiekot darīts, kolīdz par šādu saturu tiek ziņots vai to pamana platformas satura monitoringa darbinieki.

Tikmēr Jaunzēlandes policija kārtējo reizi lūgusi iedzīvotājus neizplatīt slaktiņa video vai hipersaites uz to.

Jāatgādina, ka šis nav vienīgais gadījums, kad izgaismojas sociālo tīklu nespēja operatīvi reaģēt uz vardarbīga un krimināla satura nonākšanu šajās platformās. Līdzīgi gadījumi, kur slepkavas ievieto video no nozieguma pastrādāšanas brīža vai pārraida slepkavību tiešraidē, fiksēti gan ASV, gan Taizemē, Dānijā un citās valstīs. Šodienas asiņainie notikumi atkal veicinājuši debates par to, kādas procedūras būtu jāievieš soctīklu platformām, lai cīnītos pret vardarbīga satura publicēšanu.

Top komentāri

reptilis
r
Faktiski ar terorismu var tikt galā tikai ļoti totalitārs režims ar viendabīgu ideoloģiju un valsts vadītu teroru pret citādi domājošajiem! Tas ,protams,ir daudznacionālā sabiedrībā,kamēr nācijas arī tiek likvidētas,jo nacionālisms arī ir bīstams stabilitātei. PSRS gandrīz tika galā ar reliģijām,bet ar nācijām ( izņemot krievu) nepaspēja....
Pravietisnejaukais
P
Reptili, CCCP sabruka tāpēc, ka tā bija Bābeles rimeiks. Tā paša iemesla dēļ sabruks arī citi samāksloti valstu konglomerāti. Pat ļoti , ļoti totalitārs režīms var izstiepties un sarauties, bet ar Reliģiju galā tikt tas nekādi nespēja, nespēj un nespēs. Starp citu, interesanti, ka "ar reliģiju galā ticējs" Josifs Džugašvili WW2 pirmajās dienās pavēlēja iekraut lidmašīnā Kazaņas Dievmātes svētbildi un lidot uz riņķi ap Maskavu. Tāda feina ateistiska akcija, vai ne?
te tiek galā
t
grantiņa tribunālā bija links uz dokumenta kopiju par levita senča grēkiem - dokuments no neta momentā pazuda :))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits