Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šonedēļ sāks tīrīt LNB ēkas jumtu un fasādi

Šonedēļ sāksies Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas pirmie praktiskie ēkas jumta un fasādes tīrīšanas darbi, aģentūru LETA informēja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Pirmie praktiskie tīrīšanas darbi sāksies 18.augustā, kad plkst.13 LNB pirmajā stāvā tiks rīkota arī preses konference, kurā klātesošie tiks iepazīstināti ar LNB pirmreizējās jumta un fasādes tīrīšanas norisi.

Par bibliotēkas ēkas āra fasādes tīrīšanas darbiem stāstīs LNB direktors Andris Vilks, LNB Saimniecības departamenta direktors Ivars Ķīsis, Kultūras ministrijas Investīciju un projektu nodaļas vadītājs Indriķis Builis un tīrīšanas uzņēmuma Alfa Vita Life Science GmbH vadītājs Oļegs Gutermans.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrijas rīkotajā iepirkumā par LNB ēkas jumta un fasādes tīrīšanas veicējiem izraudzīts uzņēmumu apvienības Alfa Vita Life Science GmbH un SIA Remroks piedāvājums par zemāko līgumcenu - 97 268 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kopējā tīrāmo daļu platība ir aptuveni 22 000 kvadrātmetru, no tās stikloto virsmu platība ir teju 14 000 kvadrātmetru.

Līgumā noteiktais darbu izpildes termiņš ir piecas nedēļas.

Šī būs ēkas pirmreizējā jeb etalona mazgāšana. Balstoties uz LNB inženieru un tīrīšanas speciālistu aprēķiniem, procesu būtu nepieciešams veikt atkārtoti reizi gadā vai reizi pusotrā gadā. LNB tiks veikta ne tikai fasādes un jumta tīrīšana, bet arī jumta seguma apstrāde ar speciālu līdzekli, kas ļaus nākotnē samazināt gan nosēdumu veidošanos, gan arī tīrīšanas izmaksas.

Kā vēstīts, kopš ēkas būvdarbu pabeigšanas, kas notika 2013.gada decembrī, ēka vēl ne reizi pilnībā nav nomazgāta - gan dažādu citu prioritāru darbu dēļ, gan diskusiju dēļ ar ēkas būvuzņēmēju un Kultūras ministriju par to, kam šī darbība jāveic un jāfinansē. Mazgāšanu bija plānots īstenot 2014.gada rudens beigās līdz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sākumam, taču plānotie darbi nenotika nepastāvīgo laikapstākļu dēļ, līdz ar to ārpus kārtas tika veikta tikai daļēja logu mazgāšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits