Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sprādzienā Bahreinā gandrīz cietusi F-1 komanda Force India

Sprādzienā Bahreinā trešdien gandrīz cietusi Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komanda Force India.

Šajā nedēļas nogalē Bahreinā notiks šīs sezonas F-1 čempionāta ceturtais posms, kura aizvadīšana valstī valdošo politisko apstākļu un regulāro nemieru dēļ ilgstoši tika apšaubīta. Bumbas sprādziens trešdienas vakarā atskanēja brīdī, kad Force India komanda atradās satiksmes sastrēgumā, atgriežoties no sacīkšu trases savā viesnīcā.

Neviens komandas loceklis notikušā rezultātā nav cietis, bet viens no vienības pārstāvjiem vēlāk izlēma pamest Bahreinu un atgriezties mājās. Komandu pametušais loceklis gan neatradās minētajā mašīnā. Vēlāk gan vienība paziņoja, ka Bahreinu pametīs arī viens no mehāniķiem, kurš atradās šajā automašīnā.

Tiek ziņots, ka mašīnā atradušies četri vienības mehāniķi, bet līdzās šosejai notikusi protestētāju un policijas sadursme. Organizatori apgalvo, ka protestētāji nav centušies speciāli apdraudēt komandu. Viņu atrašanās notikuma vietā bija nejaušība.

Iepriekšējās dienās, cenšoties stabilizēt situāciju Bahreinas ielās, apcietināti aptuveni 80 vadošie protesta kustību aktīvisti.

Kā ziņots, Bahreinas Grand Prix norise oficiāli tika apstiprināta pagājušās nedēļas beigās. Sacensības Bahreinā no F-1 kalendāra Persijas līča valstī valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ tika svītrotas pagājušajā sezonā.

Pagājušajā sezonā Bahreinā bija paredzēts čempionāta pirmais posms, tomēr pret sunnītu dinastiju vērstu šiītu protestu dēļ tā norise tika atlikta. Vēlāk pēc ilgstošām diskusijām un vairākām izskatītām iespējām sacīkstes aizvadīt citā laikā jūnijā tās beidzot oficiāli tika svītrotas no kalendāra.

Šosezon F-1 kalendārā paredzētas 20 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Brazīlijā. Šosezon aizvadāmo sacīkšu skaits ir par vienām lielāks nekā pagājušajā sezonā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderpozīciju ar 45 punktiem ieņem McLaren-Mercedes britu braucējs Lūiss Hamiltons, kuram divus punktus zaudē viņa komandas biedrs un tautietis Džensons Batons, bet spānis Fernando Alonso no Ferrari ar 37 punktiem ir trešais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits