Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sprādzienā Jemenas armijas bāzē iznīcinātas trīs kaujas lidmašīnas

Sprādzienā vienā no Jemenas gaisa bāzēm naktī uz pirmdienu iznīcinātas trīs kaujas lidmašīnas un vairākas citas sabojātas, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

"Nezināmi uzbrucēji uzstādīja sprāgstvielas iznīcinātājos, kuri bija pielādēti ar munīciju, gatavojoties pirmdienas rītā ieplānotai kaujas misijai," paziņoja kāda militārpersona, kura vēlējās palikt anonīma.

"Trīs reaktīvie iznīcinātāji uzliesmoja un vairākas citas lidmašīnas sabojāja sprādzieni," informēja kāda amatpersona no Sanas starptautiskās lidostas, kas atrodas blakus cietušajai armijas bāzei. Sprādzienā neviens cilvēks nav cietis, un arī atbildību par to neviens vēl nav uzņēmies.

Anonīmā militārpersona AFP atklāja, ka lidmašīnas gatavojās piedalīties kaujas misijā reģionā uz ziemeļiem no Sanas, kur spēcīgas pozīcijas ir Jemenas prezidenta Ali Abdulla Saleha dēla Ahmeda vadītajai Republikas gvardei.

Pateicoties šiem spēkiem, opozīcijas pusē pārgājušā ģenerāļa Ali Mohsena al Ahmara Pirmajai bruņotajai divīzijai, kas izvietota tālāk uz ziemeļiem, tā arī nav izdevies pavirzīties tuvāk galvaspilsētai.

Pret valdību vērsti protesti Jemenu plosa jau kopš janvāra, izraisot līdz šim nepieredzētu politisko krīzi, kas novājinājusi un sašķēlusi valdību.

Arī Jemenas armijas un cilšu līderu aprindās ir sākusies šķelšanās. Protesta kustības pusē ir nostājies gan ģenerālis Ahmars, gan kādreizējais Saleha sabiedrotais cilšu līderis šeihs Sadiks al Ahmars.

Salehs Jemenā ir pie varas jau 33 gadus un ir attiecies uzklausīt reģionālos un starptautiskos aicinājumus atkāpties. Viņa militārie spēki uzsākuši brutālu protestētāju apspiešanu, nogalinot simtiem cilvēku un tūkstošiem ievainojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits