Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Stājas spēkā bezvīzu režīms starp Šengenas zonas valstīm un Moldovu

No pirmdienas, 28. aprīļa, Moldovas pilsoņi ar biometriskajām pasēm varēs ieceļot Šengenas zonas valstīs bez vīzas, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Moldova ir kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības Austrumu partnerības valsti, ar kuru ir spēkā bezvīzu režīms. Bezvīzu režīms tiks attiecināts uz visām Šengenas zonas valstīm, un Moldovas pilsoņi tajās varēs uzturēties uz laiku līdz 90 dienām pusgadā.

ĀM apsveic Moldovas pilsoņus ar iespēju ieceļot Šengenas līguma dalībvalstīs bez vīzas un uzskata, ka tas ir nozīmīgs Moldovas valdības, kā arī sabiedrības sasniegums. "Tas būtiski atvieglos biznesa sakarus, kā arī veicinās tūrisma attīstību starp ES dalībvalstīm un Moldovu. Tas arī veicinās cilvēku savstarpējos ikdienas kontaktus," norāda ĀM.

Vīzu dialogs starp Moldovu un Eiropas Savienību tika sākts 2010. gada jūnijā. 2014. gads ir īpaši nozīmīgs ES un Moldovas sadarbībā arī tādēļ, ka plānots parakstīt Eiropas Savienības un Moldovas Asociācijas līgumu, kas sevī iekļauj arī visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits