Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras laboratorija izteikusi gatavību sadarboties ar Latvijas uzņēmējiem

Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras (SAEA) laboratorijas Zeibersdorfā, Austrijā, Latvijas vēstniekam ANO Vīnē Bahtijoram Hasanam izteikušas gatavību sadarboties ar Latvijas uzņēmējiem.

Kā aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā, vizītes laikā Dozimetrijas un medicīniskās radiācijas fizikas nodaļas vadītāja Joanna Izevska atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latvijas radiologiem un medicīnas iestādēm un izteica cerību piesaistīt Latvijas ekspertus Austrumeiropas un Centrālāzijas medicīnas personāla apmācībai.

Savukārt Augu pavairošanas un ģenētikas laboratorijas vadītājs Ivans Ingelbrehts un Pārtikas un vides aizsardzības laboratorijas analītiskā ķīmiķe Zora Jandriča aicināja Latvijas uzņēmējus izmantot Zeibersdorfas laboratoriju piedāvātos bezmaksas analītiskos pakalpojumus.

SAEA laboratoriju paplašināšana, renovācija un modernizēšana, lai nodrošinātu to gatavību jaunajiem izaicinājumiem, ir viens no elementiem, ko vēstnieks Hasans ir piedāvājis iekļaušanai SAEA Vidējā termiņa stratēģijā 2018.-2023.gadam. Latvija šobrīd ieņem viceprezidenta amatu SAEA valdē, kā arī ir atbildīga par darba grupas stratēģijas izstrādei vadīšanu.

SAEA Kodolzinātnes un tās lietojuma departamentam Zeibersdorfā, Austrijā, ir astoņas laboratorijas, kuras dalībvalstīm sniedz tehnisko palīdzību tādās jomās kā pārtika un lauksaimniecība, veselība, vide un modernu zinātnisko instrumentu izstrāde un lietošana. Laboratorijas sniedz apmācību, veic zinātnisko izpēti un izstrādi, lai dalībvalstīm nodotu jaunas un īpaši pielāgotas tehnoloģijas un metodes, kā arī sniedz bezmaksas analītiskos pakalpojumus.

Ar dalībvalstu atbalstu laboratorijās šobrīd tiek veikti renovācijas un modernizācijas darbi starptautiskā ReNuAL projekta ietvaros. Līdz ar modernizāciju tiks izveidota jauna Kaitīgo insektu kontroles laboratorija un Fleksiblā modulārā laboratorija, kas sniegs papildu palīdzību pārtikas un zemkopības, kā arī vides monitoringam un aizsardzībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits