Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Stāvoklis Ukrainas frontē

Sākoties divdesmitajai diennaktij kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, būtiskas izmaiņas situācijā nav notikušas, otrdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ukrainas armija devusi iznīcinošus triecienus Krievijas karaspēka grupējumiem un to aizmugures infrastruktūrai - karalauka bāzēm un noliktavām -, lai tādējādi apgrūtinātu ienaidnieka vienību apgādi.

Saskaņā ar stāvokli uz plkst.6.00 pretinieka uzbrukuma mēģinājumi nevienā no virzieniem nav devuši vērā ņemamus panākumus, un krievu galvenie pūliņi tika veltīti ieņemto pozīciju noturēšanai.

Pretinieks joprojām mēģina ieņemt Mariupoli, taču Ukrainas armija visus uzbrukumus veiksmīgi atvairījusi. Krievi, zaudējot aptuveni 150 karavīrus, divus tankus un astoņus bruņutransportierus, uzbrukumus pārtraukuši un atkāpušies.

Otrdien Ukrainas armija veikusi pretuzbrukumu pie Mikolajivas, kā trofejas iegūstot četras krievu haubices.

Ziemeļos otrdien satriekta pretinieka tehnikas kolonna, kas Ukrainas teritorijā bija ienākusi no Baltkrievijas.

Savukārt Luhanskas apgabalā Ukrainas armija, sadarbojoties artilērijai un kājniekiem, iznīcinājusi trīs krievu tankus un bruņutransportieri, kā arī kolonnas sastāvā esošos karavīrus.

Joprojām tiek konstatēti iebrucēju mēģinājumi izmantot civilās infrastruktūras objektus, arī baznīcas, uguns punktu ierīkošanai un kara tehnikas izvietošanai.

Pretinieka morāli-psiholoģiskais stāvoklis joprojām ir slikts, un tā rezultātā vērojama krievu karavīru atteikšanās pildīt komandieru pavēles.

Krievijas karaspēka vienības, kas cietušas zaudējumus kaujās Ukrainā, tiek papildinātas ar cilvēkiem, kuri mobilizēti okupētajās Luhanskas apgabala teritorijās.

Pēdējās diennakts laikā Ukrainas armija notriekusi vienu lidmašīnu un četrus helikopterus.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi līdz otrdienai pārsnieguši 13 500 karavīru.

Kopš iebrukuma sākuma līdz otrdienas rītam krievi zaudējuši 81 lidmašīnu, 95 helikopterus, 404 tankus, 1279 bruņutransportierus, 150 lielgabalus, 64 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 36 zenītartilērijas iekārtas, 640 automobiļus, 60 autocisternas, deviņus bezpilota lidaparātus, vienu kuģi un divas ātrlaivas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits