Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Timošenko nepieciešama steidzama muguras operācija

Apcietinājumā turētajai Ukrainas ekspremjerei Jūlijai Timošenko steidzami nepieciešama muguras operācija, atsaucoties uz Vācijas mediķu slēdzienu, pirmdien pavēstīja politiķes meita Jevgēņija Timošenko.

Pēc viņas teiktā, ārsti, kuri pēdējo mēnešu laikā apmeklējuši ieslodzīto politiķi, secinājuši, ka bijušās Ukrainas premjerministres veselības stāvoklis pasliktinās. "Viņai trūces dēļ no jauna atjaunojušās muguras sāpes, un viņi (Vācijas mediķi) ieteica operāciju," skaidroja Timošenko meita, gan neatklājot, vai operāciju būtu jāveic Berlīnē vai Ukrainā.

Eiropas Savienība (ES) uzskata, ka Ukrainas tiesas spriedums Timošenko lietā bijis prezidenta Viktora Janukoviča politisks lēmumus, kurš šādā veidā centies atbrīvoties no bīstamās konkurentes. Tas, ka ekspremjere un opozīcijas līdere nonākusi cietumā, krasi pasliktinājis Kijevas un Briseles attiecības.

Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle 21.jūnijā no jauna piedāvāja oficiālās Kijevas pārstāvjiem nosūtīt Timošenko ārstēties uz Vāciju. Ja Timošenko tiks atlaista ārstēties uz Vāciju, tas varētu atvieglot Kijevas ceļu uz asociācijas līguma noslēgšanu ar ES, uzskata eksperti.

2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju. Pati ekspremjere savu ieslodzīšanu uzskata par viņas bijušā prezidenta vēlēšanu konkurenta Janukoviča politisku vendetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits