Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tramps ar uzņēmēja aci novērtē Ziemeļkorejas pludmales un neizslēdz atkārtotu tikšanos ar Kimu

Pēc vēsturiskā samita Singapūrā, kad pirmo reizi pie viena sarunu galda sēdās ASV prezidents un Ziemeļkorejas līderis, jau izskanējis, ka varētu būt nepieciešams sarunu turpinājums. Par to Baltā nama saimnieks Donalds Tramps paziņoja preses konferencē pēc tikšanās ar Kimu Čen Unu.

"Mums, visticamāk, būs nepieciešams vēl viens samits vai tikšanās," atzina Tramps, uzsverot, ka nekādu konkrētu plānu vai sarunu par to pagaidām nav.

Trampa preses konference pēc samita bija ilgākā aptuveni gada laikā - prezidents uzklausīja un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem vairāk nekā stundu. 

Tramps, iztaujāts par Kima solīto denuklearizāciju un to, kā ar ekonomiskajām un diplomātiskajām sankcijām vājinātā valsts spēs segt kodolatbruņošanās izmaksas, atteica, ka ASV tās noteikti nesegs, minot, ka finansiāla palīdzība varētu nākt no Dienvidkorejas un Japānas. 

Noraidot kritiku par to, ka viņa piekrišana tikties ar Kimu ir piekāpšanās un diplomātiska uzvara Ziemeļkorejai, Tramps norādīja: "Jā, protams, viņi tika pie samita, bet tikai cilvēks, kam nepatīk Donalds Tramps, var teikt, ka Tramps neko no tā nesaņēma pretī," atsaucoties uz Kima solījumiem par denuklearizāciju, kā arī kopīgi parakstītajā deklarācijā minēto Ziemeļkorejas apņemšanos nodrošināt Korejas kara laikā kritušo vai sagūstīto amerikāņu karavīru mirstīgo atlieku nogādāšanu atpakaļ ASV. Tramps piebilda, ka "satikties - tas nav nekas īpašs. Domāju, ka mums vajadzētu tikties un diskutēt par daudz un dažādiem tematiem."

Tramps preses konferencē arī neaizmirsa piesolīt Ziemeļkorejai ekonomiskos labumus un labklājību tad, ja kodolatbruņošanās prasība tiks izpildīta - papildus sankciju atcelšanai Tramps kā nekustamo īpašumu nozares magnāts jau "ar uzņēmēja aci" novērtējis Ziemeļkorejas tūrisma potenciālu. 

Tramps sarunā ar Kimu esot pieminējis "Ziemeļkorejas lieliskās pludmales." "Kā piemērs - viņiem ir izcilas pludmales. To (video - red.) var redzēt ik reizi, kad viņi ar lielgabaliem šauj okeānā.Es teicu - oho, kāda ainava. Vai tur nevarētu uzcelt lieliskus namus? Tā vietā, lai šautu ar lielgabaliem, tur varētu būt labākās viesnīcas pasaulē," izteicies Tramps. 

Jau vēstīts, ka šodien vēsturiskā samitā pirmo reizi tikās ASV prezidents un Ziemeļkorejas līderis. Kims Čen Uns un Donalds Tramps parakstīja kopīgu deklarāciju, kurā Kims tostarp apstiprinājis, ka virzīsies uz Korejas pussalas denuklearizāciju.

Top komentāri

Mācieties lasīt
M
žests fotkā maldina. Realitātē tas bija Tramps, kas teica pēdējo vārdu.
pepe
p
mājas pludmalē var ātri uzcelt, bet "Mozus tautu 40 gadus pa tuksnesi vadāja, cerot, ka sanāks kaut kas prātīgs"... re, 40 gadi pat par maz...
Neslāvs
N
Trampam vienkārši vajadzēja pelmenim uzšaut pa muti, tā būtu labākā diplomātija pret šo atejas menedžeri...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šolcs: Eiropai jāturpina palielināt palīdzību Ukrainai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs trešdien sacījis, ka Eiropai jāturpina palielināt palīdzība Ukrainai arī pēc ASV militārās palīdzības paketes apstiprināšanas, taču viņš arī skaidri norādīja, ka joprojā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits