Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +1 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Tramps atceļ tikšanos ar Kimu

ASV prezidents Donalds Tramps Baltā nama izplatītā vēstulē paziņojis, ka jūnijā ieplānotā tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čen Unu nenotiks.

Tramps vēstulē, kas adresēta Kimam, paudis nožēlu, ka Ziemeļkoreja pēc diskusiju un dialoga perioda atkal izvēlējusies iet kareivīgas retorikas ceļu, tāpēc 12. jūnijā Singapūrā plānotā tikšanās, kas varēja kļūt par vēsturisku pavērsiena punktu abu valstu attiecībās, tomēr nenotiks.

"Mūs informēja, ka tikšanos prasīja Ziemeļkoreja, kaut tas šobrīd nav būtiski. Es ar nepacietību gaidīju tikšanos. Diemžēl jūsu pēdējā paziņojumā klaji pausto dusmu un naida dēļ šobrīd nešķiet piemērots laiks šim ilgi plānotajam samitam," pausts Trampa parakstītajā vēstulē, turpinot: "Abu iesaistīto pušu interesēs, bet par nožēlu pārējai pasaulei, šī tikšanās nenotiks." 

Trampa paziņojums seko Ziemeļkorejas ārlietu viceministres Čhoe Son Hujas izteiktajiem apvainojumiem ASV viceprezidentam Maikam Pensam, kuru viņa nodēvēja par politisko marioneti, arī kārtējo reizi atgādinot, ka Ziemeļkoreja joprojām ir kodolvalsts un ka tās arsenāls var tikt likts lietā. CNN ziņoja, ka ceturtdienas rītā Baltais nams gatavoja atbildi Phenjanas asajiem izteikumiem, kas acīmredzami tagad materializējusies ar Baltā nama starpniecību izplatītajā Trampa paziņojumā. 

Tramps turpinājis arī ar spēka demonstrēšanu, norādot: "Jūs runājat par savām kodolspējām, taču mūsējās ir tik iespaidīgas, ka lūdzu Dievu, lai tās nekad nebūtu jāizmanto."

Pēc tam gan Tramps licis manīt, ka durvis sarunām pavisam vēl neesot aizcirstas: "Man šķita, ka mūsu starpā veidojas brīnišķīgs dialogs, un galu galā tieši dialogs ir tas, kam ir nozīme," un piebilstot, ka kādu dienu labprāt ar Kimu tomēr tiktos. 

Noslēgumā ASV prezidents arī izteicis pateicību Kimam par Ziemeļkorejā aizturēto ASV pilsoņu atbrīvošanu, nodēvējot to par "skaistu žestu", vēlreiz pēc tam atgādinot, ka esot atvērts dialogam nākotnē, jo līdz ar Singapūrā plānotā samita atcelšanu "Ziemeļkoreja un pasaule ir zaudējusi lielisku iespēju nodrošināt ilgstošu mieru un labklājību. Šī garām palaistā iespēja tiešām ir skumjš brīdis." 


(papildināta visa ziņa)

 

Top komentāri

Trollis JT
T
Ak, pirmo nedēļu viss bija tik jauki... .
j
j
Labak butu bijis uzreiz nesolit tiksanos, neka solit un tad atcelt...
Ekharts
E
Katras impērijas beigu sãkumã,valda nelidzsvaroti ,varaskãri cilvecini.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits