Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

"Tropu Trampam" trīs mēnešus pēc vēlēšanām rekordzems reitings

Brazīlijas prezidenta Žaira Bolsonaru atbalsta reitings noslīdējis līdz zemākajiem rādītājiem, kādi prezidentūras pirmā mandāta pirmajos trīs mēnešos nav bijuši nevienam valsts vadītājam kopš demokrātijas atjaunošanas Brazīlijā 1985. gadā, liecina svētdien publicētās aptaujas dati.

30% brazīliešu uzskata, ka Bolsobnaru valdība ir "slikta vai ļoti slikta", 32% - ka tā ir "laba vai izcila", bet 33% - ka "viduvēja", konstatēts pētījumu centra Datafolha aptaujā.

Tiesa gan, 59% respondentu sagaida, ka ar laiku galēji labējais prezidents demonstrēs "labu vai izcilu" vadību. Pirms stāšanās amatā 1. janvārī šāds vērtējums par prezidentu bija 65%, atgādina Datafolha.

Bolsonaru atbalsta reitings pēc trim prezidentūras mēnešiem ir sliktāks nekā priekšgājējiem, atgādina Datafolha, kas aptauju veica 2. un 3.aprīlī.

Negatīvs vērtējums par kreiso prezidenti Dilmu Rusefu 2011. gadā bija 7%, bet par viņas mentoru Luisu Inasiu Lulu da Silvu 2003. gadā - 10%. Par Fernandu Koloru, kas bija pirmais tiešās vēlēšanās pēc militārās diktatūras izraudzītais prezidents, 1990. gadā negatīvs vērtējums bija 19%.

"Es neiešu tērēt laiku, lai komentētu Datafolha aptauju, kas vēstīja, ka es otrajā kārtā zaudēšu visiem," izsakoties par oktobra prezidenta vēlēšanām, Bolsonaru sacīja laikrakstam Folha de Sao Paulo, kas piederam tam pašam uzņēmumam, kam Datafolha.

Trešdien apritēs 100 dienas kopš Bolsonaru stāšanās amatā. Vēlēšanu otrajā kārtā viņš saņēma 55% balsu, uzveicot Strādnieku partijas kandidātu Fernandu Adadu, kurš saņēma 45%.

Tomēr impulsīvajam bijušajam armijas kapteinim, kurš ticis pie "Tropu Trampa" iesaukas, līdz šim nav izdevies gūt jūtamus panākumus centienos atdzīvināt ekonomiku un izskaust korupciju, kas bija Bolsonaru galvenie priekšvēlēšanu solījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits