Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tunisija gatava atzīt Lībijas nemiernieku padomi

Tunisija otrdienas vakarā pauda neapmierinātību ar kaimiņvalsts Lībijas vadītāja Muammara Kadafi spēku veiktām pilsētu bombardēšanām un paziņoja, ka ir gatava atzīt Lībijas nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi.

"Ir neiedomājami pieņemt, ka valdība masveidīgi bombardē veselas pilsētas. Kas to dara, tas zaudē jebkādu leģitimitāti," paziņoja Tunisijas valdības preses sekretārs un izglītības ministrs Tajebs Bakušs, runājot par Kadafi spēku veikto ofensīvu pret nemiernieku ieņemtajām pilsētām.

Tunisija tagad ir labvēlīgi noskaņota pret sarunām ar Pagaidu pārejas nacionālo padomi. "Ja notiks sarunas starp [Tunisijas] valdību un Pagaidu pārejas nacionālo padomi, Tunisija ir labvēlīgi noskaņota pret šīs padomes atzīšanu," sacīja Bakušs. Viņš tomēr piebilda, ka Pagaidu pārejas nacionālā padome vēl nav lūgusi Tunisiju to atzīt.

"Tunisija sākumā ievēroja stingru neitralitāti, ņemot vērā kaimiņattiecības un pieaugošo bēgļu skaitu, kas ierodas Tunisijā" no Lībijas, sacīja Bakušs.

Tomēr Kadafi "darīja visu, lai paustu neapmierinātību ar Tunisijas revolūciju un to noraidītu", piebilda Bakušs. "Viņš [Kadafi] iejaucās Tunisijas lietās, aicinot tunisiešus paturēt [amatā gāzto prezidentu Zinelabidīnu] ben Ali. Tunisijas valdībai un tautai radās ļoti slikts iespaids par to," sacīja Tunisijas valdības preses sekretārs.

Viņš raksturoja kā nepieņemamus arī vairākus gadījumus, kad Kadafi spēku raidīti šāviņi un raķetes nokrita Tunisijas teritorijā.

Lībijas nemiernieki cīnās pret Kadafi lojālajiem spēkiem, kopš 17.februārī sākās sacelšanās, kuras rezultātā valsts faktiski ir sadalīta divās daļās un nemiernieki kontrolē galvenokārt Lībijas austrumdaļu.

Nemiernieku izveidoto Pagaidu pārejas nacionālo padomi ir atzinuši Apvienotie Arābu Emirāti, ASV, Austrālija, Francija, Gambija, Itālija, Jordānija, Katara, Lielbritānija, Malta, Senegāla, Spānija un Vācija. Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds otrdien paziņoja, ka to atzīs arī Kanāda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits