Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ukrainā amatus pametuši deviņu apgabalu gubernatori

Ukrainā no amatiem atkāpušies deviņu apgabalu gubernatori, pirmdien vēsta radio Brīvība.Oficiālajās vietnēs publicēti atbilstoši Ļvovas, Ternopiļas, Volīnijas, Ivanofrankivskas, Žitomiras, Nikolajevas, Kirovohradas, Poltavas un Vinnicas apgabalu gubernatoru paziņojumi.Motīvu vidū visbiežāk tiek minēta "sarežģītā politiskā situācija valstī" un vēlēšanās novērst konfrontācijas turpināšanos reģionā.

Savukārt Harkovas apgabala gubernators Mihailo Dobkins, kurš bija aizbēdzis uz Krieviju, svētdien atgriezās Harkovā un paziņoja, ka negrasās demisionēt.Aptuveni 3000 Eiromaidana aktīvistu Harkovā piketē pie apgabala administrācijas ēkas un nelaiž gubernatoru viņa kabinetā.Ielas pretējā pusē piketē vietējās varas atbalstītāji, kas pieprasa ēku atbloķēt, kā arī, lai aktīvisti pamet Harkovu.Ukrainā gubernatorus ieceļ prezidents. Līdzšinējais valsts galva Viktors Janukovičs šajos amatos iecēla Reģionu partijas pārstāvjus. Augstākā Rada sestdien, 22.februārī, Janukoviču atcēlusi no amata. Kur viņš patlaban atrodas, joprojām nav zināms. Ukrainas prezidenta pienākumus pašlaik pilda jaunievēlētais parlamenta spīkers Aleksandrs Turčinovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits