Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ukraina atsauc no Armēnijas savu vēstnieku

Ukrainas pagaidu valdība piektdien atsaukusi uz konsultācijām savu vēstnieku no Erevānas, reaģējot uz Armēnijas prezidenta pausto atbalstu Krievijai, kas anektējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu, vēsta Ārlietu ministrija.

Vienlaikus ar sava vēstnieka atsaukšanu ārlietu ministra pienākumu izpildītājs Andrijs Deščicja izsaucis pie sevis Armēnijas vēstnieku, lai paustu "dziļas bažas" par Erevānas nostāju, teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Iepriekš Armēnijas prezidents Seržs Sargsjans telefonsarunā ar savu krievu kolēģi Vladimiru Putinu izteicies, ka Maskavas īstenotā Krimas aneksija esot "pašnoteikšanās tiesību īstenošanas paraugs".

Acīmredzami Erevāna Krimas gadījumā saskata līdzību ar situāciju Kalnu Karabahas anklāvā, kas ar bruņotu spēku un Armēnijas atbalstu tika atkarots Azerbaidžānai. Tomēr starptautiskā sabiedrība etnisko armēņu apdzīvotās Kalnu Karabahas neatkarību nav atzinusi.

Kā ziņots, piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un neilgi pēc tam prezidents Vladimirs Putins parakstīja attiecīgu likumu par okupētās Ukrainas teritorijas iekļaušanu Krievijas sastāvā.

Maskavas rīcība izraisījusi asu starptautisko nosodījumu, un ASV, ES, kā arī citas rietumvalstis sola pret Krieviju vērst arvien bargākas sankcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits