Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ukrainā ieradīsies Makeins

ASV senators Džons Makeins gatavojas nedēļas nogalē ierasties Kijevā, kur gaidāmas jaunas masu protesta akcijas pret Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atteikšanos parakstīt sadarbības līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

"Senators Makeins dodas uz Kijevu, lai tiktos ar valdības amatpersonām, opozīcijas līderiem un pilsonisko sabiedrību, kas cenšas noteikt savas valsts nākotni," piektdien paziņoja senatora pārstāvis Braiens Rodžers.

2008.gada ASV prezidenta vēlēšanās Makeins startēja kā republikāņu kandidāts, taču zaudēja demokrātu izvirzītajam Barakam Obamam.

Svētdien viņam Ukrainā pievienosies arī senators Kriss Mērfijs, kurš pārstāv demokrātus.

Makeins jau iepriekš asi nosodījis Ukrainas varasiestādes par vardarbības lietošanu pret miermīlīgu demonstrāciju dalībniekiem.

"Tas ir briesmīgi, ka Ukrainas varasiestādes izšķīrušās lietot vardarbību un apspiešanu pret miermīlīgajiem demonstrantiem," teikts šonedēļ Makeina izplatītajā paziņojumā. "Šāda nicināma rīcība ir pretrunā ar lielāko daļu universālu pamattiesību, īpaši ar runas un biedrošanās brīvību, kas pienākas visiem cilvēkiem."

Tikmēr opozīcijas aktīvistu nometne Kijevas Neatkarības laukumā ir paplašinājušies, jo protestētāju skaits turpina pieaugt.

"Šiem drosmīgajiem vīriem un sievām jāzina, ka viņi nav vieni. Viņu draugi visā pasaulē solidarizējas ar viņiem," uzsvēris Makeins.

Vašingtona jau nepārprotami izrādījusi atbalstu ukraiņu opozīcijai, un pat piedraudējusi ar sankcijām Janukoviča administrācijai, reaģējot uz milicijas mēģinājumu naktī uz ceturtdienu ar spēku likvidēt protestētāju nometni Neatkarības laukumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits