Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ukrainā nolaupītie EDSO novērotāji varētu būt čečenu kaujinieku gūstā

Ukrainā nolaupītie Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji varētu būt nonākuši Ukrainas austrumos karojošo čečenu kaujinieku gūstā, vēsta Igaunijas raidkorporācija ERR.

Četri EDSO novērotāji no Igaunijas, Dānijas, Turcijas un Šveices tika nolaupīti 26.maijā Doņeckā.

Kā norāda Igaunijas sabiedriskais medijs, izskanējusi pretrunīga informācija par starptautisko novērotāju atrašanās vietu.

Pašpasludinātais Slovjanskas mērs Vjačeslavs Ponomarjovs apstiprināja EDSO novērotāju aizturēšanu un aizvadītajās dienās vairākkārt apgalvojis, ka novērotāji jau esot atbrīvoti.

Tomēr Igaunijas pārstāve EDSO Marīna Ratnika svētdien norādīja, ka informācija par starptautisko novērotāju atbrīvošanu nav apstiprinājusies.

Krievijas pārstāvis EDSO Andrejs Keļins sestdien paziņoja, ka viņš ar nolaupītajiem EDSO novērotājiem runājis caur komunikācijas platformu Skype.

Pēc Keļina sacītā, sarunas par starptautisko novērotāju atbrīvošanu ievilkušās, jo viņu nolaupītāji vēlas ārvalstu pilsoņus iemainīt pret Ukrainas drošības spēku aizturētajiem prokrieviskajiem kaujiniekiem.

Ponomarjovs izteicies, ka EDSO novērotāji tiek turēti Luhanskas apgabalā un viņi esot drošībā.

Pēc Ponomarjova sacītā, EDSO novērotājus sagūstījuši "neslāvu pretestības kaujinieki", kas visdrīzāk ir pēdējās nedēļās Ukrainas austrumos ievestie algotņi no Krievijas Kaukāza republikām.

Ponomarjovs intervijā radiostacijai Eho Moskvi atzina, ka viņš nekontrolē minētos "neslāvu pretestības kaujiniekus", līdz ar to nevar ietekmēt EDSO novērotāju atbrīvošanu.

Ceturtdien pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" galveno mītni savā kontrolē pārņēma Kaukāza izcelsmes kaujinieki ar bataljona Vostok atšķirības zīmēm.

Krievijai pakļauto čečenu specvienības bataljonu Vostok savulaik veidoja bijušie čečenu nemiernieki, kas otrajā Čečenijas karā pārgāja Maskavas pusē.

Bataljona komandieris Sulims Jamadajevs 2009.gadā tika nogalināts atentātā Dubaijā. Tiek uzskatīts, ka viņš kļuva par Kadirova izrēķināšanās upuri, jo ietekmīgā Jamadajevu klana pārstāvis bija viens no nopietnākajiem Čečenijas prezidenta politiskajiem konkurentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits