Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Ukraina oficiāli iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā

Ukraina oficiāli iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā, svētdien paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Viņi meloja, ka neaiztiks civiliedzīvotājus, bet no pirmajām iebrukuma stundām Krievijas karaspēks sit pa civilo infrastruktūru. Viņi apzināti izvēlējušies taktiku, lai satriektu cilvēkus un visu to, kas dzīvi padara vienkārši normālu. Elektrostacijas, slimnīcas, bērnudārzi, dzīvojamie nami, viss katru dienu pakļauts triecienam," sacīja prezidents.

"Tas, ko okupanti nodara Harkovai, Ohtirkai, Kijevai, Odesai un citām pilsētām, velk uz starptautisko tribunālu," uzsvēra Zelenskis.

"Šodien valstī nav nevienas lietas, ko okupanti neuzskatītu par pieņemamu mērķi. Viņi cīnās pret ikvienu," tīmeklī publicētā uzrunā sacīja Zelenskis.

Krievijas spēki "šauj raķetes uz veseliem pilsētu rajoniem, kuros nav un nekad nav bijusi nekāda militārā infrastruktūra."

"Vasiļkiva, Kijeva, Čerņihiva, Sumi, Harkova un daudzas citas pilsētas ir tādos dzīves apstākļos, kādi mūsu zemē nav pieredzēti kopš Otrā pasau

"Ukraina oficiāli iesniegusi prasību pret Krieviju ANO Starptautiskajā tiesā Hāgā. Pieprasām saukt Krieviju pie atbildības par jēdziena genocīds izkropļošanu, lai attaisnotu agresiju," tviterī raksta Zelenskis.

Viņš aicināja tiesu nekavējoties likt Krievijai pārtraukt karadarbību un sākt prasības izskatīšanu nākamnedēļ. 

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir vairākkārt paziņojis, ka iebrukuma mērķis ir novērst genocīdu pret krieviski runājošajiem Ukrainā.

Nedēļās pirms uzbrukuma Putins vairākkārt bez jebkādiem pierādījumiem apgalvoja, ka Ukraina vēloties iznīcināt krieviski runājošos Austrumukrainā. Pirmdien viņš apšaubīja Ukrainas tiesības pastāvēt un nodēvēja Ukrainas valdību par neonacistu režīmu, ko atbalsta Rietumi.

Putins izteicās, ka Rietumi pieverot acis uz genocīdu, no kā ciešot četri miljoni cilvēku, ar to domājot krieviski runājošos Donbasa iedzīvotājus.

 

virsējo slāni, tos
apgleznojot, piešķir
Ieva Putniņapari

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits