Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ukraina vienkāršos pilsonības piešķiršanu politiski vajātajiem Krievijas pilsoņiem

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien devis rīkojumu valdībai vienkāršot Ukrainas pilsonības piešķiršanu Krievijas pilsoņiem, kas savā valstī tiek vajāti politisku iemeslu dēļ.

Prezidenta mājaslapā publiskotajā dekrētā arī teikts, ka tiks atvieglots naturalizācijas process personām, kas nav ukraiņi, bet kas dien Ukrainas armijā, un tiks optimizēts patvēruma piešķiršanas process Krievijas pilsoņiem.

Zelenskis pēc ievēlēšanas prezidenta amatā aprīlī solīja piešķirt Ukrainas pilsonību tiem Krievijas pilsoņiem, kas cieš no Kremļa režīma.

"Mēs ļoti labi zinām, ko sniedz Krievijas pase," tobrīd sacīja Zelenskis, uzskaitot "tiesības tikt aizturētiem par mierīgiem protestiem" un "tiesības nesaņemt brīvas un konkurējošas vēlēšanas".

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas Rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Zelenska priekštecis prezidenta amatā Petro Porošenko solīja atvieglot pilsonības piešķiršanu personām, kas nav ukraiņi, bet kas dien Ukrainas armijā, taču šī politika netika īstenota.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Top komentāri

Tārps
T
Šaubos, vai kāds gribēs pirkt Ukrainas pilsonību. Kādas Šengenas valsts- jā. Bez tam lielākajai daļai sevi cienošu Krievijas opozicionāru jau ir Izraēlas pilsonība.
sabiedrotais
s
Bēgļus no Krievijas Ukraina var pieņemt, bet viņiem obligāti jāiziet ukraiņu valodas un vēstures kursus. Bērniem jāiet ukraiņu skolās.
Puķina preses sekretārs
P
Jo mēs esam viena tauta - Kijevas rusi !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits