Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ukrainas eksprezidenta Janukoviča dēls gājis bojā, ielūstot ledū

Bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča 33 gadus vecais dēls, kura vārds arī ir Viktors, piektdien noslīcis Baikāla ezerā, Krievijā, viņa vadītajam mikroautobusam ielūstot ledū, pirmdien apstiprināja Ukrainas Reģionu partija, kuru nelaiķis savulaik pārstāvēja Ukrainas parlamentā.

"20.martā traģiski aprāvās dzīve mūsu kolēģim, bijušajam Ukrainas tautas deputātam no Reģionu partijas, vienam no visjaunākajiem Augstākās radas piektā līdz septītā sasaukuma deputātu korpusa pārstāvjiem Viktoram Viktora dēlam Janukovičam," teikts partijas paziņojumā.

Mikroautobuss Volkswagen, kurā atradās eksprezidenta dēls un vēl pieci cilvēki, ielūzis ledū. Visi pasažieri izglābušies, bet tā vadītājs Janukovičs jaunākais nav paspējis izkļūt no mikroautobusa.

"Vēlēdamies pabraukāt par aizsaluša ezera virsmu un tādējādi pakutināt nervus, Viktors [Janukovičs] jaunākais, vadot mikroautobusu Volkswagen Multivan, uzbrauca virsū zem sniega neredzamai robežai starp veco un jauno ledu. Mašīna sāka ielūst ledū, sasveroties uz sāna vadītāja pusē. Pēc traģēdijas aculiecinieku teiktā, ar kuriem runājis mans ziņu avots, Viktors uzbrauca uz ledus ar piesprādzētu [drošības] jostu un, kad mašīna sasvērās vadītāja pusē, zaudēja vērtīgās sekundes, lai atsprādzētos. Pēc šīm sekundēm vadītāja durvis vairs nevarēja atvērt, jo tās bija piespiestas starp mikroautobusu un ledu," pirmdienas naktī savā Facebook lapā ierakstīja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Geraščenko.

Krievijas varasiestādēs sākotnēji ziņoja, ka negadījumā dzīvību zaudējis kāds Viktors Davidovs. Nelaiķa vecmāmiņai pa mātes līniju pirmslaulību uzvārds bija Davidova.

Informācijas avots medijam Ļevij Bereg iepriekš bija apliecinājis, ka Viktors Janukovičs jaunākais gatavojis dokumentus, lai Krievijā nomainītu uzvārdu. Tomēr medija sarunbiedrs nezināja, vai šī procedūra jau noslēgusies.

Avots ziņu aģentūrai RIA Novosti atzina - Janukovičs jaunākais varēja atrasties Krievijā ar citu vārdu, ja viņš būtu iekļauts liecinieku aizsardzības programmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits