Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ukrainas eksprezidents Janukovičs iesniedzis prasību ECT

Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs iesniedzis prasību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) pret Ukrainu sakarā ar "vairākkārtējiem viņa tiesību pārkāpumiem", pirmdien paziņoja britu advokātu birojs Joseph Hage Aaronson LLP.

"Prezidents Janukovičs iesniedzis prasību ECT uz tā pamata, ka Ukraina vairākkārtīgi pārkāpusi viņa tiesības. Atbilstoši viņa iesniegumam viņš lūdz tiesu atzīt, ka ir pārkāptas viņa tiesības, kas ir noteiktas Eiropas cilvēktiesību konvencijā, ieskaitot tiesības uz taisnīgu tiesu, tiesības uz efektīvu viņa dzīvības apdraudējuma izmeklēšanu un tiesības uz aizstāvību, kā arī tiesības netikt pakļautam diskriminācijai viņa politiskā statusa un viedokļa dēļ," teikts advokātu biroja paziņojumā.

"Ukrainas tiesas nav neatkarīgas un brīvas no augstāko valsts amatpersonu ietekmes un nevar nodrošināt taisnīgu Janukoviča lietas izskatīšanu", norāda advokātu birojs.

Paziņojumā arī norādīts, ka Janukovičs nevar atgriezties Ukrainā, lai piedalītos savas lietas tiesas procesā, ņemot vērā, ka nav ticis izmeklēts 2014.gada februārī notikušais mēģinājums viņu nogalināt, turklāt eksprezidentam joprojām tiek izteikti draudi.

Ukrainas varasiestādes pārkāpušas nevainīguma prezumpciju attiecībā uz Ukrainas eksprezidentu, un arī tas uzskatāms par Eiropas cilvēktiesību konvencijas pārkāpumu, teikts advokātu paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits