Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukrainas izlūkdienests: Krievija plānoja iebrukumu Baltkrievijā pēc falsificētajām vēlēšanām

Krievijas armija plānoja iebrukt Baltkrievijā pēc 2020.gada falsificētajām prezidenta vēlēšanām, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

"Ukrainas militārā izlūkdienesta saņemtie dokumenti liecina, ka Krievijas 1.tanku armija tika gatavota iebrukumam un Baltkrievijas teritorijas sagrābšanai. Pēc prezidenta vēlēšanu falsifikācijas Baltkrievijā Krievijas bruņotie spēki izstrādāja plānu iebrukumam un tautas protestu apspiešanai," teikts paziņojumā, kas publicēts lietotnē "Telegram".

Baltkrievijas okupāciju bija plānots attaisnot ar to, lai nepieļautu, ka Krievija tiek ievilkta "Eiropas kontinentālajā rajonā reģionālā vai plaša mēroga karā rietumos ar NATO dalībvalstīm".

Viens no pierādījumiem tam, ka Krievija gatavojusi militāru agresiju pret kaimiņvalsti, ir "leģenda plānam par 1.tanku armijas formējumu un daļu pārgrupēšanos uzdevuma izpildei".

Pēc 2020.gada 9.augustā notikušajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām, kurās par uzvarētāju kārtējo reizi tika pasludināts Aleksandrs Lukašenko, Baltkrieviju pārņēma masu protesti, ielās izgāja simtiem tūkstošiem cilvēku, kas bija sašutuši par rezultātu viltošanu.

Varasiestādes protestus nežēlīgi apspieda, un līdz ziemai tie pamazām apsīka.

Protestu laikā tika aizturēti vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. Simtiem demonstrantu tika ievainoti, bet vairāki arī nogalināti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits