Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ukraiņu izlūki: Krievija uz Ukrainu sūtīs karaskolu absolventus

Krievijas varasiestādes plāno uz karu Ukrainā nosūtīt tikko mācības pabeigušus desantniekus, bet starp Krievijas ģenerāļiem pastiprinās domstarpības, liecina Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes sniegtā informācija.

"Pagaidām nekas neliecina, ka Kremlis drīzumā gatavotos pabeigt karu Ukrainā. Vienlaikus notiek mēģinājumi veikt tā dēvēto slēpto mobilizāciju," lasāms pārvaldes ziņojumā.

Ukrainas izlūki noskaidrojuši, ka Krievijā notiek aktīva aģitācijas kampaņa un uz karadarbības zonu tiek nosūtīti militāro mācību iestāžu absolventi un kursanti. Tādā veidā tiek papildināts arī desanta vienību sastāvs, kas piedzīvojis smagus zaudējumus frontē.

Kā apgalvo Ukrainas izlūkdienests, piemēram, Rjazaņas Margelova vārdā nosauktās augstākās gaisa desanta komandskolas absolventus uzreiz pēc 25.jūnijā gaidāmā izlaiduma plānots nosūtīt uz karadarbības zonu Ukrainā.

Tāpat Ukrainas izlūku aplēses liecina, ka Krievija karā Ukrainā iesaistījusi 45% materiāli tehniskā nodrošinājuma brigāžu automašīnu (2600 no 6000).

Atlikušās automašīnas tiekot saglabātas gadījumiem, ja rastos citas ārkārtējās situācijas, secinājusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Tā informē, ka pašlaik okupanti savu automobiļu parku cenšas papildināt ar Ukrainā nozagtiem spēkratiem.

""Speciālās militārās operācijas" buksēšana ir katalizators tam, ka pastiprinās slēptais konflikts krievu ģeneralitātes vidū, konkrēti ģenerālštābā," lasāms pārvaldes ziņojumā.

"Nesaskaņas un slēpta konkurences cīņa starp grupējumiem ģenerālštābā bija jau ilgi pirms kara. Tomēr pēdējās izgāšanās un citu Krievijas istablišmenta spēka centru mēģinājumi visu atbildību par neveiksmēm uzgrūst armijai izraisījuši krasu konflikta saasināšanos," ziņo ukraiņu izlūki.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits