Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vašingtonas lidostā gandrīz sadūrušās trīs lidmašīnas

Gaisa satiksmes kontrolieru kļūdas dēļ Vašingtonas Reigana nacionālajā lidostā pirms divām dienām gandrīz sadūrušās trīs pasažieru lidmašīnas, ceturtdien apstiprinājusi Federālā aviācijas administrācija.

Divas izlidojošas lidmašīnas no sadursmes ar ielidojošu reisa lidmašīnu šķīrušas tikai 12 sekundes, vēsta laikraksts Washington Post. Bīstamā situācija izveidojās, kad gaisa satiksmes kontrolieri slikto laikapstākļu dēļ nolēma mainīt lidaparātu pacelšanās un nolaišanās skrejceļu un virzienu.

Operāciju pārslēgšanās laikā radās problēmas ar komunikāciju, kādēļ netika ievērota nepieciešamā distance starp diviem reģionālajiem izlidojošajiem reisiem no pirmā skrejceļa un ienākošo lidmašīnu 19.skrejceļā, informēja Federālās aviācijas administrācijas preses pārstāve. Kad gaisa satiksmes kontroliere apjautusi savu kļūdu, viņa devusi rīkojumu ielidojošās lidmašīnas pilotam izdarīt strauju pagriezienu, lai izvairītos no pārējām divām lidmašīnām, vēsta "Washington Post".

Laikraksts iepriekš informēja, ka šajā incidentā bijušas iesaistītas iekšzemes pasažieru lidmašīnas, kurās atradušies 192 pasažieri un apkalpes locekļi. Federālā aviācijas administrācija sākusi notikušā izmeklēšanu un spers atbilstošus soļus attiecībā uz komunikācijas problēmām, informēja administrācijas preses pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits