Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vides aktīvisti sola izjaukt Londonas metro darbību

Lielbritānijas galvaspilsētā trešdien turpinās demonstrācijas pret politiku klimata izmaiņa jomā, vides aktīvistiem solot izjaukt Londonas metro darbību.

Aktīvistu grupa, kas sevi dēvē par Extinction Rebellion (XR), pirmdien sāka protestus Parlamenta laukumā, Oksfordas laukumā, uz Vaterlo tilta un citās vietās.

Policija aplēsusi, ka protesti ietekmējuši aptuveni pusmiljona cilvēku ikdienas gaitas un demonstrāciju dēļ slēgta autobusu satiksme 56 maršrutos.

"17.aprīlī XR nevardarbīgā veidā izjauks metro darbību," paziņoja aktīvistu grupa, norādot, ka viņi šādi vēlas pievērst sabiedrības uzmanību "ekoloģiskajam sabrukumam".

"Mēs no sirds atvainojamies visiem tiem, kas var ciest tā rezultātā. Citos apstākļos mums pat prātā nenāktu izjaukt metro darbību, bet šī ir ārkārtas situācija (..) nopietni ekonomiski traucējumi ir būtiski, lai piespiestu valdību sēsties pie sarunu galda un apspriest mūsu prasības," paziņoja XR.

Pagaidām nav zināms, kā tieši aktīvisti plāno traucēt metro darbību.

Londonas mērs Sadiks Hans otrdien paziņoja, ka izprot protestētāju aizraušanos un atbalsta tiesības uz miermīlīgiem protestiem. Taču viņš uzsvēra, ka ir ļoti nobažījies par aktīvistu plāniem traucēt metro darbību, un piebilda, ka cīņā ar klimata izmaiņām tieši nepieciešams panākt, ka arvien vairāk cilvēku izmanto sabiedrisko transportu.

Policija otrdienas vakarā paziņoja, ka protestos Londonā aizturēti 209 cilvēki.

XR plāno protestēt divas nedēļas, rīkojot demonstrācijas Lielbritānijā un 32 citās valstīs.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka jālieto nevis apzīmējums "vides aktīvisti" , bet "zaļie fanātiķi". Protams, daži veci jēdzieni arī ir labi, ja tos pareizi saprot... "valstu graušana no VIDUS". "Insaiddestruktori".
bet
b
Londonas metro daudz kas notiek. Piemēram, šajā video vairākas "ārstes-inženieres-zinātnieces" mēģina atņemt meitenei mobilo tālruni un velk viņu aiz matiem. Multikulturālisms zeļ un plaukst: https://www.youtube.com/watch?v=-bTKaFXdFRI
Dostojevskis
D
Kas šķiet interesanti... nevienam nav ienācis prātā zaļo fanātiķu darbībā saskatīt "Maskavas roku". Lai gan pēc vēstures, attiecību un ģeopolitiskās loģikas tā tur mierīgi varētu būt. Ja ar zaļajiem lozungiem varēja sašūpot LPSR, kāpēc nevarētu UK?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits