Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Voterss un Geibriels parakstījuši Amnesty International petīciju par Pussy Riot

Grupas Pink Floyd mūziķis Rodžers Voterss un Pīters Geibriels ir pievienojušies to mūziķu pulkam, kas nolēmuši atbalstīt ieslodzītās Krievijas pankrokgrupas Pussy Riot dalībnieces, parakstot organizācijas Amnesty International USA petīciju, vēsta portāls wenn.com. Kā zināms, līdz šim atbalstu pankroka grupas dalībniecēm paudušas tādas slavenības kā Madonna, Pols Makartnijs, grupas Sex Pistols mūziķis Džons Lidons un citi.

Organizācija Amnesty International USA patlaban aicina ikvienu interesentu parakstīt aicinājumu, kurā uzsvērts, ka Pussy Riot dalībnieces ir “sirdsapziņas cietumnieces, jo viņas ir aizturētas par miermīlīgu savas pārliecības paušanu”. Petīcijā norādīts, ka Pussy Riot dalībnieču ģimenēm un arī vienam no viņu juristiem ir draudēts, taču, lai arī Krievijas tiesībsargājošās iestādes par šo faktu informētas, neviena no institūcijām draudu sakarā nav sākusi izmeklēšanu. Nodokļu pārraugi toties ir bloķējuši juristu asociācijas bankas kontu, kurā strādā viens no _Pussy Riot _dalībnieču juristiem, uzsvērts aicinājumā. Amnesty International USA petīcijā uzsvērts, ka izteikšanās brīvība ir viena no cilvēktiesībām, kuru miermīlīgu īstenošanu, kā to darījušas Pussy Riot, nedrīkst sodīt ar ieslodzījumu.

Kā zināms, Maskavas Hamovņiku tiesa šomēnes atzinusi trīs pankgrupas Pussy Riot dalībnieces - Nadeždu Tolokoņņikovu (22), Mariju Aļohinu (24) un Jekaterinu Samuceviču - par vainīgām reliģiskā naida motivētā huligānismā, piespriežot viņām visām divus gadus ilgus reālus cietumsodus vispārējā režīma kolonijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits