Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

WikiLeaks izsola iespēju pusdienot kopā ar Džūljenu Asanžu

Lai vāktu līdzekļus savām aktivitātēm, tīmekļa medijs WikiLeaks izsola iespēju pusdienot ar Džūljenu Asanžu, taču pusdienas notiks stingri noteiktā laikā Asanžam noteiktā mājas aresta dēļ.

Interneta vietne piedāvā astoņiem solītājiem iespēju papusdienot kopā ar Asanžu un slovēņu filozofu Slavoju Žižeku vienā no Londonas smalkākajiem restorāniem, vēstīts tiešsaistes izsoļu vietnē "eBay".

Četras vietas pie pusdienu galda nonāca izsolē pirmdien, un par tām būs iespējams solīt līdz nākamajai pirmdienai. Trešdienas pievakarē piedāvātā summa bija sasniegusi jau 620 sterliņu mārciņu. Visi no izsoles iegūtie ienākumi nonāks "WikiLeaks" rīcībā.

Pusdienas notiks 2.jūlijā no plkst.12 līdz plkst.15 un tām sekos publiska diskusija Asanža un Žižeka starpā par "WikiLeaks" ietekmi.

Pēc tam Asanžam būs jādodas uz savrupmāju Anglijas austrumos, kurā viņš dzīvo, ievērojot stingru tiesas noteiktu mājas arestu. 39 gadus vecais austrālietis Lielbritānijas tiesās patlaban cīnās pret izdošanu Zviedrijai, kur viņš tiek apsūdzēts dzimumnoziegumos.

Kā jau ziņots, Asanžs 2010.gada 7.decembrī brīvprātīgi padevās Lielbritānijas policijā saistībā ar Zviedrijā izdotu aresta orderi viņa nopratināšanai sakarā ar apsūdzībām par izvarošanu un seksuālu uzmākšanos.

Pēc deviņām cietumā pavadītām dienām Lielbritānijas tiesa atbrīvoja Asanžu pret drošības naudu.

Asanžs kategoriski noraida apsūdzības izvarošanā, norādot, ka ar abām sievietēm viņam bijušas seksuālas attiecības pēc abpusējas piekrišanas. "WikiLeaks" dibinātājs apsūdzības saista ar nomelnošanas kampaņu pret viņu, lai diskreditētu viņa vadīto vietni.

12.jūlijā Asanžs dosies uz tiesas sēdi, kurā tiks izskatīta viņa iesniegtās apelācijas sūdzība par britu tiesneša februārī pieņemto lēmumu, ka Asanža izdošana Zviedrijai nepārkāpj viņa cilvēktiesības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits