Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zemes nogruvumā Kolumbijā gājis bojā vismaz 61 cilvēks

Kolumbijā pirmdien pirms rītausmas, nogāžoties milzīgam zemes nogruvumam, dzīvību zaudējis vismaz 61 cilvēks, bet ievainoti 37, ziņo varasiestādes.

Kad zemes nogruvums ap plkst.3 pēc vietējā laika (plkst.10 pēc Latvijas laika) pārklāja lielu teritoriju Salgaras pašvaldībā ar dubļiem, lielākā daļa iedzīvotāju gulēja.

Dubļu un ūdens plūdi "noplēsa visu savā ceļā", pastāstīja Salgaras galva Olga Osorio, piebilstot, ka mazā Santamargaritas pilsētiņa faktiski "noslaucīta no kartes".

Glābšanas operācija, kurā nekavējoties iesaistījās 166 cilvēki, tika pārtraukta pirmdienas naktī un atsāksies agri no rīta.

Attēlos no gaisa redzama milzīga dubļu straume, kas appludinājusi lielu teritoriju un aizrāvusi līdzi mājas un kokus.

Iedzīvotāji pēcpusdienā raka dubļu kaudzes, mēģinot izglābt kaut ko no savām lietām. Tikmēr kravas automašīnas veda projām drazu.

Notikuma vietā ieradās prezidents Huans Manuels Santoss, kurš tikās ar vietējām amatpersonām.

"Neviens nevar jums atdot bojāgājušos, tas ir kaut kas, par ko mums ir dziļi žēl. Bet mums ir jāiziet cauri šai nelaimei un jāskatās nākotnē ar drosmi un spēku," sacīja prezidents.

Vairāki bērni palikuši bez vecākiem, un viņus patlaban aprūpē Kolumbijas Ģimenes labklājības institūts.

Prezidents solīja, ka katra no 30 cietušajām ģimenēm saņems 7000 dolāru, un apsolīja uzlabot infrastruktūru, lai šādi negadījumi turpmāk nenotiktu.

Notikuma vietu apmeklēja arī bijušais prezidents Alvaro Uribe, kurš patlaban ir opozīcijas līderis. Salgara ir netālu no vietas, kur viņš uzaudzis.

"Es satiku sievieti, kura turēja uz rokām savu trīs dienas veco mazdēlu. Viņa vecāki bija zaudēti," viņš stāstīja. "To redzēt bija ļoti sāpīgi."

Santamargarita, kura cietusi vissmagāk, ir viena no četrām pilsētiņām Salgaras pašvaldībā, kurā ir 17 000 iedzīvotāju. Salgara atrodas Antjokijas departamentā Kolumbijas ziemeļrietumos.

Santamargarita ir atgriezta no pārējās pašvaldības teritorijas, jo iznīcināts savienojošais ceļš un tilts.

Teritorijā nav elektrības, dzeramā ūdens un gāzes, cietusi 31 māja, ziņo amatpersonas.

Sarkanais Krusts vēsta, ka uz turieni nosūtītas papildu glābēju komandas, suņi un humānā palīdzība.

Nelaime notika pēc vairāku dienu lietavām. Zemes nogruvumu iespējamību vairo Kolumbijas tropiskais klimats un kalnainie apvidi.

Smagas lietavas 2010.-2011.gadā izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, kuros gāja bojā 1374 cilvēki un tika iznīcinātas vairāk nekā 100 000 māju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits