Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ziemeļkoreja apsūdz Trampu kara pieteikšanā

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs Ļi Jonho paziņojis, ka ASV prezidents Donalds Tramps faktiski pieteicis karu Ziemeļkorejai, vēsta BBC. Ministrs žurnālistiem Ņujorkā arī piebilda, ka Ziemeļkoreja patur tiesības notriekt ASV bumbvedējus arī tad, ja tie nav Ziemeļkorejas gaisa telpā, jo "pasaulei skaidri jāatceras, ka ASV bija tā, kas pirmā pieteica karu".

Pēc Ļi Jonho uzrunas ANO Ģenerālajā asamblejā ASV prezidents Tramps vietnē Twitter ierakstīja, ka Ļi un Kims Čen Uns "ilgi vairs savās vietās nepaliks", ja nepieklusinās savu retoriku, kas izsauca jau gaidāmo pretreakciju - tikpat asu, pret ASV vērstu retoriku.

Ziemeļkorejas ārlietu ministrs, dodoties prom no Ņujorkas, žurnālistiem norādīja: "Ņemot vērā, ka Tramps ir pieteicis karu, uz Ziemeļkorejas augstākā vadība apsvērs visus rīcības variantus." 

Jāatgādina, ka Tramps savā pirmajā uzrunā ANO paziņoja - Savienotajām Valstīm var nākties Ziemeļkoreju pilnībā iznīcināt, ja tā apdraudēs ASV vai tās sabiedrotos, savukārt Ziemeļkorejas puse atbildēja ar nievājošu paziņojumu, ka Trampa teiktais atgādina suņa rejas.

Ziemeļkoreja nesen veica savu sesto, līdz šim visspēcīgāko kodolizmēģinājumu, turklāt paziņoja, ka plāno jaunus kodolizmēģinājumus. Eksperti lēš, ka vissliktākais scenārijs varētu būt kodolsprādziens atmosfērā virs Klusā okeāna, kas radītu neprognozējamas sekas ne tikai ģeopolitiski, bet arī vides piesārņojuma ziņā. Eksperti arī uzskata, ka Ziemeļkoreja ir ļoti tuvu savam mērķim - miniaturizēt kodollādiņu tik tālu, lai to varētu uzmontēt uz ballistiskās nesējraķetes -, vai arī šo mērķi jau ir sasniegusi.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Ahaha, tāds cirks! Karu tagad piesaka ar twitera komentaaru! Es nevaru, nu kā tādus klaunus zeme nes! Paldies Trampam, kas skaidri parāda ar kādiem idiotiem ir darīšana. Ja nebūtu Tramps tad ar viņiem te auklētos maksātu miljardiem kompensācijas par itkā raķešu programmu iesaldēšanu bet izrādītos, ka tur par to visu vienkārši ņirgājas. Nekas, lai tikai izdara pirmo soli, tad arī visi tie Kim un Ļi pārstās smirdēt ar saviem kodolieročiem.
andis
a
Jā, Korejas projekts raškai ir izdevies, skabarga pakaļā visai pasaulei.
MM
M
Acīmredzams, ka ZKoreja grib karot. Jautājums ir kāpēc??? Varbūt rašas pirksts, varbūt Kim Cūka noskatījies beidzot Gredzenu pavēlnieku un iedomājies, ka viņam ir Saurona gredzens...? … …Bet lecas kā urla Pļavniekos!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits