Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziemeļkoreja pauž šaubas par samitu ar ASV

ASV agresija un apsēstība ar Ziemeļkorejas atbruņošanu raisa šaubas par vēl viena Vašingtonas un Phenjanas samita izredzēm, piektdien paziņoja Ziemeļkoreja, vienlaikus cildinot ASV prezidentu Donaldu Trampu kā gudru un drosmīgu.

Vašingtona "nav darījusi neko, lai īstenotu kopīgo paziņojumu", kas tika pieņemts pērn ASV un Ziemeļkorejas samitā Singapūrā, teikts Ziemeļkorejas Ārlietu ministrijas padomnieka Kima Kjegvana paziņojumā, ko izplatījusi oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Amatpersona pauda nosodījumu Vašingtonas un Seulas kopīgajiem militārajiem manevriem, ko Phenjana uzskata par iebrukumu mēģinājumu.

Phenjana ir īstenojusi "patiesus pūliņus, lai radītu uzticību", bet ASV politiķi ir "apsēsti" ar domu, ka ir jāturpina īstenot sankcijas, līdz Phenjana nebūs atteikusies no saviem kodolieročiem, skaidroja Kjegvans.

"Tas man rada šaubas, vai KTDR un ASV attiecībās var tikt panākts jauns izrāviens, kaut arī vēl vienas KTDR un ASV samita sarunas var notikt," norādīja amatpersona, lietojot Ziemeļkorejas oficiālā nosaukuma abreviatūru.

Tramps ir "atšķirīgs no saviem priekšgājējiem," atzina Kjegvans, piebilstot, ka "liek cerības" uz Trampa "gudro izvēli un drosmīgajiem lēmumiem" attiecībā uz nākotnes dialogu abu valstu starpā.

"Es un KTDR Ārlietu ministrija sekosim nākamajiem ASV soļiem," norādīja amatpersona.

Phenjanas un Vašingtonas sarunas ir iestigušas, kopš Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna un Trampa otrais samits februārī beidzās bez vienošanās panākšanas.

Līderi sarunās jūnijā Korejas demilitarizētajā zonā vienojās atsākt darba līmeņa dialogu, un Phenjana piedāvājusi sarīkot šīs sarunas septembra beigās. Šo soli ASV raksturoja kā iedrošinošu.

Pagaidām nav nekādu paziņojumu par šo sarunu norises vietu un darba kārtību.

Top komentāri

oligarhi ved uz postu
o
Apbrīnojami, ka, lai par kaut ko fiktīvu vienotos ar mazo deģenerātu - pelmeni, Trampa administrācija tērē tik daudz resursus, kamēr lai novērstu planētai nesalīdzināmi bīstamāko karu ar Irānu resursi tā vien šķiet, ka tērēti netiek vispār.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits