Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Žurnālisti: Jaunās tehnoloģijas mainījušas cenzūras metodes

Jaunās tehnoloģijas ir mazinājušas vardarbīgu vēršanos pret žurnālistiem, tomēr nav mazinājušas cenzūru, trešdien paneļdiskusijā atzina ASV žurnālisti konferencē, kas veltīta preses brīvībai. 

Pirms jauno tehnoloģiju un īpaši sociālo mediju parādīšanās žurnālistiem draudēja policija un ieslodzījums, bet šobrīd autoritārās valstis biežāk izmanto draudus, tiesvedību un kukuļus, lai tādā veidā cenzētu medijus.

"Autoritārie režīmi vēlas leģitimitāti, un tie nevēlas būt brīvās preses apspiedēja lomā," norādīja ASV nacionālā sabiedriskā radio reportiere Debora Emosa.

"Tie saprot, ka tiem jāīsteno šaubu sēšanas stratēģija. Tas nozīmē alternatīvas īstenības veidošanu," viņa piebilda.

Emosa un citi ievērojami ASV žurnālisti piedalījās preses brīvībai veltītā paneļdiskusijā. Tās dalībnieki atsaucās uz nevalstiskās organizācijas Freedom House datiem, norādot, ka tikai 13% pasaules iedzīvotāju ir pieejami brīvi mediji.

Telekanāla CNN žurnālists Džims Skiuto norādīja, ka autoritārās valdības visā pasaulē izmanto līdzīgu taktiku, lai apklusinātu medijus.

Tādās valstīs kā Ķīna biznesa žurnālistika bieži var būt tikpat bīstama kā politiskā žurnālistika, pauda aģentūras Reuters komentētāja Džina Čoņa.

Viņa arī piebilda, ka jaunās tehnoloģijas tomēr ļauj iegūt lielāku caurskatāmību par autoritārās valsts valdību un ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits