Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Britu premjerministre Terēza Meja pēc konferences runas Anglijas Bankā septembrī

Anglijas Banka: Pēc Brexit finanšu sektorā būs par 75 tūkstošiem darba vietu mazāk

Anglijas Banka uzskata, ka Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības varētu iznīcināt 75 000 darba vietu finanšu sektorā, ziņo BBC.

Šis skaitlis Anglijas Bankā tiek pieņemts kā ticamākais variants, ja netiks panākta specifiska ES un Lielbritānijas vienošanās par finanšu pakalpojumiem. BBC norāda, ka skaitlis var mainīties atkarībā no panāktajiem Brexit nosacījumiem un līgumiem, kas regulēs sadarbību starp Lielbritāniju un ES. Tomēr šis skaitlis, kā prognozē banka, jebkurā gadījumā būs visai ievērojams. 

Anglija Banka uzskata - pirms Brexit izskanējušie brīdinājumi, ka uzņēmumi un līdz ar to arī darba vietas varētu pamest Lielbritāniju, nebija tikai tukši draudi, un finanšu sektorā liels skaits darba vietu tiks pārvietotas uz kontinentu. Ja Eiropas Savienība izlems piemērot īpašus nodokļus, tad valūtas biržu darba vietas varētu "migrēt" uz Parīzi vai Frankfurti. 

Tiesa, šie ir tikai daži no aprēķiniem un, kā norāda BBC, vieni no drūmākajiem. Piemēram, Briselē bāzēta analītiķu grupa pieņēma, ka pirmajos gados Lielbritānija zaudēs 30 tūkstošus darba vietu, bet Reuters veiktā finanšu uzņēmumu aptauja liecināja, ka finanšu sektorā nodarbināto skaits saruks vien par 10 tūkstošiem.

Sarunas par Brexit nosacījumiem turpinās, bet, kā norāda gan Lielbritānijas, gan ES puse, sarunas velkas lēnu - nav panākts cerētais progress.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits