Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Barcelona kapteinis Injesta aicina uz dialogu starp Spāniju un Kataloniju

Spānijas futbola izlases un granda Barcelona pussargs Andress Injesta aicina Spāniju un referendumā par neatkarību nobalsojušo Kataloniju uz savstarpēju dialogu.

Svētdien notikušajā Katalonijas neatkarības referendumā 90% tā dalībnieku nobalsojuši par reģiona neatkarību.

Uz Kataloniju nosūtītā policija svētdien ieņēma vēlēšanu iecirkņus, lai apturētu balsošanu centrālās valdības neatzītajā referendumā par Katalonijas atdalīšanos no Spānijas. Lai izklīdinātu cilvēku pūļus, policisti izmantoja arī gumijas lodes un stekus.

Savukārt otrdien apmēram 700 000 cilvēku izgāja demonstrācijās, protestējot pret policijas vardarbību.

Eiropas Savienība aicinājusi abas puses uz dialogu, lai mazinātu spriedzi attiecībās starp Madridi un Barselonu, bet katalāņu līderi paziņojuši, ka jau pirmdien varētu vienpusējā kārtā pasludināt neatkarību. Tikmēr Spānijas valdība noraidījusi aicinājumus krīzi Katalonijā risināt sarunu ceļā ar starpnieku iesaistīšanu.

"Nekad publiski neesmu komentējis lietas, kas izraisa dalītas jūtas, tomēr šī ir ārkārtēja situācija. Viena lieta, ko vajadzētu darīt, pirms nodarām sev vēl lielāku ļaunumu - veidot dialogu, pie varas esošajiem vajag uzsākt dialogu. Dariet to mūsu dēļ. Mēs esam pelnījuši dzīvot mierā," sociālajos tīklos raksta Injesta.

Pašlaik 33 gadus vecais Injesta profesionāļa karjerā pārstāvējis tikai Barcelona klubu. Tāpat viņš aizvadījis 121 spēli Spānijas izlasē, gūdams 12 vārtus.

Injesta nospēlējis arī vienu maču Katalonijas izlasē, kas gan nav oficiāla Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) biedre.

Ja neatkarība tiks pasludināta vienpusējā kārtā, Spānijas valsts nonāks bezprecedenta konstitucionālās krīzes situācijā, turklāt satricinājuma viļņi izplatīsies pa visu Eiropu. Līdz šim gan neviena Eiropas valsts nav apliecinājusi gatavību atzīt neatkarīgu Katalonijas valsti.

Arī Spānijas valdībai būs jāizlemj par tālāko rīcību. Tā varētu iejaukties un atcelt Katalonijas autonomijas statusu, kas Spānijas 40 demokrātijas gados būtu bezprecedenta solis.

Top komentāri

hmm
h
"Ja neatkarība tiks pasludināta vienpusējā kārtā, Spānijas valsts nonāks bezprecedenta konstitucionālās krīzes situācijā" - Vārdu sakot, par vienu tautu cietumu būs mazāk.
bet
b
Spānijā savu viedokli ir izteikuši daudzi populārie futbolisti. Eiropas presē atspoguļo visus viedokļus, citē gan tos futbolistus, kas nosoda Spānijas policijas vardarbību, gan tos, kas to atbalsta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits