Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Brexit atbalstītāji Lielbritānijā draud tiesāties par reģistrācijas pagarināšanu

Eiropas Savienības (ES) pretinieki ceturtdien apsūdzēja Lielbritānijas valdību par manipulēšanu ar gaidāmo referendumu un draudēja tiesāties par vēlētāju reģistrācijas pagarināšanu.

Lielbritānijas parlaments ceturtdien balsos par vēlētāju reģistrācijas termiņa pagarināšanu pirms 23.jūnijā gaidāmā referenduma, jo reģistrācijas tīmekļa vietnes traucējumu dēļ daļa britu nav spējusi reģistrēties.

Tehniskā kļūme notika, pēdējā brīdī strauji pieaugot reģistrēties gribētāju skaitam, no kuriem vairums ir gados jauni cilvēki, kas atbalsta valsts palikšanu ES.

No 525 000 cilvēku, kuriem otrdien izdevās veiksmīgi reģistrēties, 132 000 nebija sasnieguši 25 gadu vecumu, kamēr to skaits, kas piederīgi vecuma grupai no 65 līdz 74 gadiem, bija tikai 13 000.

Sākotnējais reģistrācijas beigu termiņš bija otrdienas pusnakts, taču valdība to iecerējusi pagarināt par 48 stundām - līdz ceturtdienas pusnaktij.

Vēlēšanu komisija jau mudinājusi cilvēkus turpināt reģistrēties līdz ceturtdienas beigām.

Izstāšanās kampaņas Leave.EU (Pamest.ES) līdzpriekšsēdētājs Ārons Benkss norādīja, ka tas ir "nepārprotams mēģinājums manipulēt ar referendumu".

"Tas ir izmisīgs istablišmenta mēģinājums reģistrēt pēc iespējas vairāk balsotāju par palikšanu," viņš uzsvēra.

"Tādēļ mēs ar mūsu juristu komandu apsveram visas pieejamās tiesiskās iespējas," pavēstīja Benkss.

Savukārt izglītības ministre un "palicēju" kampaņas atbalstītāja Nikija Morgana paziņoja, ka "aiziešanas" nometne esot kļuvusi par sazvērestības teoriju piekritējiem.

Tikmēr bijušie Lielbritānijas premjerministri - konservatīvais Džons Meidžors un leiborists Tonijs Blērs - gatavojas Ziemeļīrijā piedalīties proeiropeiskā mītiņā. Gaidāms, ka viņi brīdinās par izstāšanās sekām uz valsts vienotību, jo tā varētu novest pie vēl viena referenduma par Skotijas neatkarību, kā arī apdraudēt pamieru Ziemeļīrijā.

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka 51% aptaujāto atbalsta palikšanu ES, bet 49% vēlas izstāties no bloka. Tajā pašā laikā bukmeikeri uzskata, ka "palicēju" nometne ir pārliecinoši favorīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits