Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Brexit kampaņas organizācija sodīta par finansējuma noteikumu pārkāpšanu

Oficiālajai Brexit atbalstītāju kampaņas organizācijai Vote Leave uzlikta sodanauda par finansējuma noteikumu pārkāpšanu pirms 2016.gada referenduma, otrdien paziņojusi Lielbritānijas Vēlēšanu komisija, piebilstot, ka šī lieta nodota tālākai izmeklēšanai.

Vēlēšanu komisijas politisko kampaņu uzraudzības nodaļas direktors Bobs Posners norādīja, ka veikta vispusīga Vote Leave, kā arī otras mazākas Brexit atbalstītāju organizācijas BeLeave darbības pārbaude pirms referenduma, kurā briti nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienību (ES).

Pārbaudes gaitā tika atrasti "būtiski pierādījumi", ka abas organizācijas, kas darbojās viena mērķa sasniegšanai, nav deklarējušas savu sadarbību un nav ievērojušas kampaņas izdevumu griestus.

Konstatēts, ka Vote Leave oficiāli atļauto maksimālo tēriņu summu – 7 miljonus mārciņu (7,9 miljonus eiro) – pārsniegusi par gandrīz 500 000 mārciņu.

Vote Leave iesniegusi arī nepilnīgu un neprecīzu izdevumu atskaiti un nav iesniegusi čekus par atsevišķiem saviem izdevumiem.

Vēlēšanu komisijas ziņojumā arī teikts, ka modes studenta Darena Grimsa dibinātā organizācija BeLeave, īstenojot "kopīgu plānu" ar Vote Leave, samaksājusi Kanādas tīmekļa politisko reklāmu uzņēmumam Aggregate IQ 675 000 mārciņu.

Par šiem pārkāpumiem Vote Leave uzlikta 61 000 mārciņu liela sodanauda, bet Grimss sodīts ar 20 000 mārciņu.

Lieta nodota policijai, lai tā izvērtētu, vai tajā iesaistītās personas nav pastrādājušas arī kādus citus pārkāpumus, kas nav Vēlēšanu komisijas jurisdikcijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits