Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Charlie Hebdo pārpublicē Muhameda karikatūras

Franču satīriskais nedēļas žurnāls Charlie Hebdo, kas kļuva par islāmistu nāvējoša uzbrukuma mērķi pirms pieciem gadiem, ir paziņojis, ka pārpublicē pasaulē pretrunīgi vērtētās karikatūras ar pravieti Muhamedu, tā atzīmējot tiesas prāvu pret uzbrucēju atbalstītājiem, kas Parīzē sākas 2. septembrī, vēsta Radio France Internationale. "Mēs nekad nenorimsim. Mēs nekad nepadosimies," paziņojumā par karikatūru pārpublicēšanu vēsta žurnāla vadītājs Lorēns Soriso.

2015. gada 7. janvārī 12 cilvēki, to vidū vairāki Francijā populārākie karikatūristi, tika nogalināti, kad brāļi Saīds un Šerifs Kuašī, bruņojušies ar šaujamieročiem, atklāja uguni Charlie Hebdo birojā Parīzē. Islāmistu grupējums Al Qaeda Arābijas pussalā uzņēmās atbildību par uzbrukumu. Laikā no 7. līdz 9. janvārim sekoja vēl vairāki islāmistu uzbrukumi Ildefransas reģionā, to skaitā 19 ķīlnieku sagrābšana košera pārtikas supermārketā, kur uzbrucējs nogalināja četrus ebrejus. 9. janvārī policija sadzina pēdas brāļiem Kuašī, viņi tika nogalināti apšaudē ar policistiem.

Šonedēļ tiesas priekšā stājas 14 cilvēki, kuriem izvirzītas apsūdzības par palīdzību islāmistiem īstenot uzbrukumus, kuros trīs dienu laikā dzīvību zaudēja 17 cilvēki. Atbalstītāji apgādājuši uzbrucējus ar ieročiem, kā arī nodrošinājusi loģistiku. Trīs no apsūdzētajiem tiks tiesāti aizmuguriski un, iespējams, ka nemaz vairs nav dzīvi. Paredzēts uzklausīt 200 lieciniekus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits