Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Der Spiegel: Navaļnija stāvoklis uzlabojas, bet policija pastiprinājusi apsardzi

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija, kas šobrīd ārstējas Berlīnes slimnīcā Charite, veselības stāvoklis uzlabojas un viņš var runāt, ceturtdien vēsta žurnāls Der Spiegel, norādot, ka Vācijas galvaspilsētas policija pastiprinājusi apsardzi.

Apsardzes pastiprināšana "skaidri norāda uz to, ka Berlīnes policija negrib pieļaut jaunus uzbrukuma mēģinājumus", vēsta žurnāls.

Atbilstoši žurnāla informācijai Navaļnijs tagad, pēc visa spriežot, atkal var runāt un spēj atcerēties detaļas par lidojumu no Tomskas uz Maskavu, kura laikā viņam kļuva slikti.

"Viņa izteikumi var būt bīstami cilvēkiem, kas stāv aiz šī slepkavības mēģinājuma," skaidro izdevums.

Ja Navaļnija veselības stāvoklis turpinās uzlaboties, viņš, domājams, varēs pieņemt apmeklētājus, norāda Der Spiegel.

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

Par Navaļnija atlabšanu ceturtdien vēsta arī Krievijas tīmekļa medijs The Insider un starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas projekts Bellingcat.

Opozicionāram izdevies atcerēties notikumus pirms saindēšanas, vēsta The Insider.

Ārsti uzskata, ka Navaļnija psihiskais stāvoklis atjaunojies teju pilnībā, bet fiziski viņam izdevies atlabt par 90%.

Kā norāda The Insider, Krievijas bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un bulgāru uzņēmēja Jemeļjana Gebreva, kas tāpat kā Navaļnijs tika saindēti ar grupas Novičok nervus paralizējošām vielām, atlabšana notika smagāk un ilgāk.

Ārsti uzskata, ka Navaļnijs izdzīvojis vienīgi tāpēc, ka reisa Tomska-Maskava piloti lidmašīnu ātri nosēdinājuši Omskā un ka viņš jau lidostā saņēmis atropīnu.

The Insider vēsta, atsaucoties uz saviem avotiem, ka ārsti jau atļāvuši apmeklētājiem tikties ar Navaļniju, bet viesiem būs jāiziet cauri trim policijas kontroles posteņiem.

Vācijas specdienesti gatavojas ne tikai fiziskiem draudiem Navaļnijam, bet arī "dezinformācijas vētrai", arī centieniem diskreditēt slimnīcu Charite, norāda izdevums.

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas.

Pirmdien Navaļnijs tika atmodināts no medicīniskās komas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits