Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Fiat Chrysler neapvienosies ar Renault Francijas valdības nostājas dēļ

Itālijas un ASV autobūvnieks Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ceturtdien atsauca piedāvājumu apvienoties ar Francijas autoražotāju Renault, norādot, ka šāds lēmums pieņemts, jo gaidāms, ka nebūs iespējams panākt vienošanos ar Francijas valdību.

"Pašlaik Francijā nav politisko apstākļu, lai īstenotu šādu vienošanos," teikts FCA paziņojumā.

Renault iepriekš pavēstīja, ka tā uzraudzības padome nav spējusi pieņemt lēmumu apvienošanās jautājumā sēdē trešdienas vakarā, jo valdības pārstāvis lūdzis atlikt galīgā lēmuma pieņemšanu līdz vēlākam laikam. Francijas valsts ar 15% akciju ir lielākais Renault īpašnieks.

Francijas finanšu ministrs Bruno Lemērs pagājušajā nedēļā sacīja, ka abu uzņēmumu apvienošanās būtu "reāla iespēja Francijas autobūves industrijai".

Tomēr Francijas valdība izvirzīja vairākus nosacījumus, tostarp, ka apvienošanās rezultātā nedrīkst tikt slēgtas rūpnīcas, ka apvienotā uzņēmuma galvenajai mītnei jābūt Francijā, ka jāturpina pastāvēt Renault un Japānas autobūvētāja Nissan aliansei, kā arī pieprasīja sniegt garantijas, ka tiks veiktas investīcijas.

Renault pietuvināta informēta persona žurnālistiem teica, ka Lemērs lūdzis sarīkot Renault padomes sēdi otrdien, 11.jūnijā - pēc tam, kad viņš būs atgriezies no vizītes Tokijā, kurā viņam bija plānots apspriest ieceri par FCA un Renault apvienošanos ar Japānas finanšu ministru Taro Aso un Nissan vadības pārstāvjiem.

Renault padomes sēdē trešdienas vakarā priekšlikumu par apvienošanos atbalstījuši visi padomes locekļi, izņemot darbinieku pārstāvi un divus Nissan pārstāvjus. Tomēr abi Nissan pārstāvji lūguši sēdes protokolā ierakstīt, ka "viņi teiks "jā", tikai nepieciešams vēl nedaudz laika", pastāstīja informētā persona.

Kā ziņots, FCA pagājušajā nedēļā ierosināja apvienošanos ar Renault, kas abiem uzņēmumiem varētu ietaupīt vairākus miljardus eiro.

Šis apvienošanās darījums radītu pasaulē trešo lielāko autoražotāju pēc Volkswagen un Toyota, un nodrošinātu FCA piekļuvi Renault elektrisko automobiļu tehnoloģijām. Savukārt Renault iegūtu piekļuvi FCA plašajam biznesam ASV un uzņēmuma zināšanām saistībā ar pikapu un vieglo apvidus automobiļu ražošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits