Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Pfizer/BioNTech vakcīna ir efektīva pret koronavīrusa Lielbritānijas un Dienvidāfrikas paveidiem

Covid-19 vakcīnas Comirnaty izstrādāji uzņēmumi Pfizer un BioNTech ceturtdien paziņoja, ka viņu vakcīna ir efektīva pret jaunā koronavīrusa Lielbritānijas un Dienvidāfrikas paveidiem.

Kā teikts abu kompāniju paziņojumā, "nelielās atšķirības", kas pamanītas testos, salīdzinot oriģinālo vīrusu ar jaunajiem paveidiem, "diezin vai novedīs pie ievērojamas vakcīnas efektivitātes samazināšanās".

Lai arī rezultāti rāda, ka nav nepieciešama jauna vakcīna pret jaunajiem paveidiem, Pfizer un BioNTech paziņoja, ka reaģēs, ja būs liecības, ka jaunie paveidi spēj uzveikt viņu pašreizējo vakcīnu.

Kompānijas turpinās novērot viņu vakcīnas "efektivitāti reālajā pasaulē", tostarp pret jaunajiem paveidiem.

"Pfizer un BioNTech uzskata, ka BioNTech mRNS vakcīnas platforma ir labi piemērota jaunu vakcīnas variantu izstrādei, ja nepieciešams," teikts kompāniju paziņojumā.

Jaunais Covid-19 variants, kas sākotnēji tika konstatēts Lielbritānijā, šobrīd atklāts vismaz 70 valstīs, kas ir par 10 vairāk nekā pirms nedēļas, trešdien paziņoja ANO Pasaules veselības organizācija (PVO).

Dienvidāfrikas paveids, kurš tāpat kā Lielbritānijas paveids ir lipīgāks, atklāts 31 valstī, kas ir par astoņām vairāk nekā pirms nedēļas, teikts PVO iknedēļas ziņojumā.

Jaunais Covid-19 variants, kas ir konstatēts Lielbritānijā, pēc slimības smaguma norises neatšķiras no esošā, bet tā atšķirība ir augstāks lipīgums, proti, jaunais Covid-19 paveids nav bīstamāks par esošo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits