Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Times: ES apsver iespēju Brexit atlikt uz nākamo gadu

Eiropas Savienības (ES) amatpersonas izskata plānus par Brexit atlikšanu līdz nākamajam gadam, Vācijai un Francijai dodot mājienus par iespēju pagarināt izstāšanās sarunas, ņemot vērā politiskās jukas Lielbritānijā, vēsta laikraksts The Times.

Diplomāti un amatpersonas gatavo ilgāku pagarinājumu, nekā tas ir paredzēts ES līguma 50. panta izstāšanās procedūrā, ņemot vērā to, cik smagu sakāvi Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien pieredzēja balsojumā parlamentā par viņas ar ES panākto Brexit vienošanos.

Līdzšinējā plānā galvenā uzmanība bija veltīta varbūtībai, ka Brexit varētu tikt atlikts no 29. marta uz trim mēnešiem - līdz jūnija beigām, sacīja vairāki avoti. Tomēr ES amatpersonas tagad izvērtē juridiskos ceļus, lai atliktu Brexit līdz nākamajam gadam.

Berlīne signalizējusi, ka Londonai būtu jāatvēl vairāk laika savas pozīcijas izstrādāšanai pēc sagrāves, ko Meja piedzīvoja parlamentā.

Kā britu raidorganizācijai BBC norādīja Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers, "pēc visa spriežot, bezvienošanās Brexit nav vairākuma atbalsta. Tas ir ļoti svarīgs vēstījums, jo tas nomierinās tirgus, tas saglabās darbavietas abās Lamanša pusēs".

"Es pagaidām neesmu redzējis skaidru nostāju, kā virzīties tālāk," atzina ministrs. "Apvienotajai Karalistei būtu jābūt pietiekamam laikam, lai viestu skaidrību par savu nostāju, un,

ja nepieciešams, ES būtu jāatvēl papildu laiks, lai britu parlaments un tauta gūtu skaidru nostāju."

Vaicāts par iespējamo 50. panta procedūras pagarināšanu, ministrs sacīja: "Mums ir jāgaida, līdz parlaments būs nonācis pie šāda secinājuma, un tad mums ir jāizvērtē, ko mēs varam darīt. Ja parlamentam būs vajadzīgs vairāk laika, tas ir kas tāds, ko Eiropadome pavisam noteikti var apsvērt. Es personīgi uzskatu, ka tā būtu saprātīga prasība."

Mejas panākto vienošanos par izstāšanās nosacījumiem no ES balsojumā otrdienas vakarā Lielbritānijas parlamentā atbalstīja tikai 202 deputāti, kamēr 432 likumdevēji to noraidīja. Savukārt trešdien Mejas valdība atkārtoti izturēja uzticības balsojumu.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka breksits nenotiks.
Ezis
E
Briti apzināti vilcinās ar brexit, lai turpinātu baudīt ES labumus, paralēli aizbildinoties ar to, ka tūliņ izstāsies, kad runa ir par maksājumiem kopējā budžetā. :)
VVZ
V
Briseles birokrāti visu laiku ir centušies britus paturēt savā ietekmes sfērā- EURONEWS melu kampaņas vien ir ko vērtas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits