Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Abramoviča gadījums varētu būt tikai "aisberga redzamā daļa"

Pēdējās diennakts laikā plaši izskanējusi ziņa, ka Krievijas multimiljardieris Romāns Abramovičs nevarēja apmeklēt sev piederošā futbola kluba Londonas Chelsea spēli Anglijas Futbola asociācijas finālā, kur Chelsea pieveica Mančesteras United. Iemesls šai situācijai - Abramovičam pagaidām nav pagarināts vīzas derīguma termiņš, kas esot beidzies jau aprīlī. Vairāki britu mediji spekulē, ka notiekošais varētu būt tikai "aisberga redzamā daļa" un ka Lielbritānijas valdība, kurai pēc kādreizējā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanas Solsberi ar Krieviju ir ļoti saspīlētas attiecības, nu varētu masveidā "bojāt dzīvi" Lielbritānijā mītošajiem Krievijas bagātniekiem.

Lielbritānijas valdība apstiprināja, ka no jauna pārskata to vīzu kategoriju, kuras ļauj Lielbritānijā 40 mēnešus uzturēties ikvienam, kas valsts ekonomikā iegulda vairāk nekā divus miljonus britu mārciņu, jeb tā dēvētās investoru vīzas. Tieši šāda tipa vīza, visticamāk, ir Abramovičam, vēsta The Guardian.

Par to, ka tiks "pievilktas skrūves" investoru vīzām, Dauningstrīta paziņoja jau aprīlī. Kaut premjeres Terēzas Mejas preses pārstāvis uzsvēra, ka "individuāli gadījumi netiks komentēti", viņš arī neizslēdza varbūtību, ka Abramoviča gadījums saistīts tieši ar investoru vīzu nosacījumu pārskatīšanu.

Pašlaik nav konkrētas informācijas par to, vai Abramovičs būtu pieķerts kādās nelikumībās.

Kopumā šāda vīzu pārskatīšana varētu skart pat 700 turīgus Krievijas bagātniekus, kas dzīvo Lielbritānijā un vīzas saņēma laika posmā no 2008. līdz 2015. gadam.

Neilgi pirms plašāk izskanēja ziņas par Abramoviča vīzas termiņa nepagarināšanu, tika publiskots parlamenta Ārlietu komitejas ziņojums, kurā valdībai veltīta asa kritika par to, ka tā ļaujot Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un viņa sabiedrotajiem izmantot Londonu naudas atmazgāšanai, kas vēlāk tiek likta lietā, lai uzpirktu amatpersonas, vājinātu Lielbritānijas politiskās un cita veida savienības un grautu uzticību Lielbritānijas valsts institūcijām. Jāatgādina, ka Abramovičam ir labas attiecības ar Putinu, un šā gada sākumā ASV viņu iekļāva arī to Kremlim tuvo tā dēvēto oligarhu sarakstā, kuri varētu tikt pakļauti Savienoto Valstu sankcijām.

Top komentāri

Teide
T
700 redzamāko zaglēnu, 2 miljoni no katra, tas jau ir turpat pusotrs miljards no zila gaisa britu kasē. Nav slikti, nav slikti. Un cik vēl šie āksti neiegulda britu ekonomikā, pērkot visādus bumbas spārdītājus, pussabrukušas pilis, dažādus spīdošus niekus. Miljardi, ar tādu zaglēnu kā Abramovičs palīdzību, tiešā ceļā no Krievijas ļautiņu kabatām pārceļo Britānijas seifos. Kamēr Kostromā vai Anadirā viss slīkst sūdos. Toties katru gadu 9.maijā, bojarišņiku aprijušos vataiņu bars rīko cirka priekšnesumus, kuros neganti auro - Spasibo ģedu za Pobedu! Vizinās ar kartona tanciņiem,viens otram vizina ar dūri pa piedzerto ģīmi un tamlīdzīgi citādi uzjautrina vērotājus no malas. Malači briti, lūk ko nozīmē gadu simtiem uzkrāta pieredze mežoņu tauteļu ekspluatācijā!
vox populi
v
sīkums, bet patīkami :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits