Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

ĀM: ES nedrīkst atkāpties no sasniegtā integrācijas procesos

Eiropas Savienībai (ES) ir būtiski nekāpties atpakaļ un nezaudēt sasniegto ES integrācijas procesos, Polijā notiekošajā Kriņicas gadskārtējā ekonomikas forumā uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (Vienotība).

Kā aģentūru LETA informēja ministrijā, diskusijā par ES nākotnes izaicinājumiem Kalniņa-Lukaševica sacīja, ka jautājumos par migrācijas krīzes risinājumiem un stingras fiskālās disciplīnas nozīmi dalībvalstu vidū ir atšķirīgi viedokļi, tomēr tie nebūs jautājumi, kas radīs nepārvaramas grūtības ES.

"Daudz lielāks risks ES vienotībai ir populisma un radikāla nacionālisma tendences. Tādēļ šobrīd nevar runāt par austrumu-rietumu, ziemeļu-dienvidu vai veco-jauno dalībvalstu dalījumu. Robežšķirtne ir starp atbildīgu politiku un populismu," teica parlamentārā sekretāre.

Viņa arī pauda viedokli, ka, vērtējot ES nākotnes scenārijus, Latvija lūkosies, lai tiktu stiprināta ES vienotība un drošība, tiktu stimulēta sociālekonomiskā konverģence dalībvalstu starpā un pieaugtu eirozonas stabilitāte. "Esot daļai no ES, tiek stiprināta arī Latvijas suverenitāte un ietekme. Tādēļ, sagaidot Latvijas simtgadi, vēlamies redzēt stipru un vienotu ES," uzsvēra Kalniņa-Lukaševica.

Parlamentārā sekretāre norādīja, ka Latvijas sabiedrībā ir augsts atbalsta līmenis ES un eiro pozitīvi vērtē 76%. Savukārt pret ES kopējo ārējās un drošības politiku pozitīva attieksme ir 83% iedzīvotāju, atsaucoties uz šī gada maija Eirobarometra rādītājiem, minēja Kalniņa-Lukaševica.

Paneļdiskusijā par mazo un vidējo valstu lomu un ietekmi starptautiskajā vidē, parlamentārā sekretāre uzsvēra valstu sadarbības nozīmi. Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka svarīgs faktors ir taisnīgums. "Pirmkārt, tas nozīmē nepieciešamību atjaunot taisnīgumu, neatkāpjoties no starptautiskajām normām un likuma varas iepretim Krievijas realizētajai agresivitātei. Un, otrkārt, tas nozīmē arī ekonomisko un sociālo taisnīgumu, mazinot nevienlīdzību gan sabiedrībās, gan ES valstu vidū," pārliecību pauda parlamentārā sekretāre.

ĀM atgādina, ka Polijas pilsētā Kriņicā no 5.septembra līdz 7.septembrim notiek gadskārtējais ekonomikas forums, kas ir viens no lielākajiem šāda veida pasākumiem Centrālajā un Austrumeiropā. Tajā pulcējas politiskie līderi, ekonomiskās un sabiedriskās dzīves pārstāvji, nozaru eksperti un biznesa aprindu pārstāvji, kā arī žurnālisti no Eiropas, Āzijas un Amerikas, lai apmainītos viedokļiem un debatētu par aktuāliem jautājumiem. Šī gada Kriņicas ekonomikas foruma tēma ir "Projekts "Eiropa" - kāda recepte nākamajai desmitgadei?".

Top komentāri

Man
M
kauns par tādu ĀM parlamentāro sekretāri, kas ir gatava notirgot gan Latviju, gan tās iedzīvotājus, gan arī savus bērnus (protams ja tādi ir)...Vai latvijai jau savulaik nebija tādi paši varoņi Vilis Lācis, Kirhenšteins, kas šo zemi ievilka vienā savienībā ar centra vadību, migrantiem, visa nacionālā noliegšanu u.t.t. no kuras knapi tikām ārā?
Šitā ir par lielu zemes nodokli
Š
Šitā kopā ar saviem partijas biedriem par tādu nekustamā īpašuma nodokli, kas daudziem vietējiem nav paceļams.
Maira Kuzma
M
Par kadu taisnigumu plerkst sis Lukasevica, ja Latvijas zemnieki sanem vismazagas subsidijas ES? Ko vispar sie debilie ieredni (kuri sev algas ir noteikusi 3 000 - 5 000 eiro /menesi no ES naudas findiem) vel pa tuksu dirss? Ka tas var but, ka Latvija atrodoties ES, zemnieki Latvija sanem 100 eiro subsidijas par hektaru, bet Greikijas, Belgijas, Vacijas, Zviedrijas zemnieki...sanem 500 eiro par hektaru?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kubu apmeklēs Krievijas karakuģi

Kubā nākamajā nedēļā ieradīsies trīs Krievijas karakuģi un viena kodolzemūdene, paziņojušas Kubas amatpersonas, uzsverot "vēsturiski draudzīgās attiecības" starp abām valstīm.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits