Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Amatpersona: Lietuva drīzumā varētu saņemt sertifikātus piena produktu eksportam uz Ķīnu

Lietuva drīzumā varētu saņemt piena sertifikātus, kas pavērtu iespēju tai eksportēt savu produkciju uz Ķīnu, ceturtdien paziņojis Valsts pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Jons Miļus. Savukārt marta sākumā, kad zemkopības ministre Virgīnija Baltraitiene dosies uz Japānu, noskaidrosies, vai Lietuva varēs eksportēt uz šo valsti liellopu gaļu.

Pēc viņa teiktā, ķīnieši interesējas arī par iespējām importēt skābsienu, ko viņiem varētu piegādāt divi Lietuvas uzņēmumi.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījusi Valsts pārtikas un veterinārā dienesta Starptautisko sakaru nodaļas vadītāja Ģiedre Čuberīte, šie uzņēmumi ir viena no Lietuvas lielākajām lauksaimniecības investīciju kompānijām Agrowill Group un Skodas kompānija My Land LT, un drīzumā Lietuvā ieradīsies Ķīnas eksperti, lai iepazītos ar to darbu.

Par iespējām piegādāt Ķīnai gaļas un piena produkciju Lietuva risina sarunas jau vairākus gadus. Sarunas ar Japānu sāktas 2013.gadā.

"Šobrīd mums ir ļoti daudz jaunu tirgu, kvantitatīvā ziņā mūsu eksports būtiski pieaudzis. Pārtikas preces mēs vedam uz 170 valstīm, tātad Lietuvai tikai vairāk jāražo - mums ir, uz kurieni vest," uzsvēris Miļus.

Pērn Lietuva panāca vienošanās par cūkgaļas un liellopu gaļas eksportu uz Melnkalni, Honkongu un ASV, liellopu gaļas eksportu uz Bosniju un Hercegovinu un Tunisiju, piena produktu eksportu uz Čīli un Argentīnu un zivju produktu eksportu uz Brazīliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits