Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aptauja: Makrona popularitāte nokritusies līdz rekordzemam līmenim

Francijas prezidenta Emanuela Makrona popularitāte pēc divu sabiedrības iecienītāko ministru atkāpšanās un pēc skandāla, kurā bija iesaistīts viņa miesassargs, nokritusies līdz rekordzemam līmenim, liecina ceturtdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc ziņu vietnes Le Huff Post un televīzijas kanāla CNEWS pasūtījuma veicis sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums YouGov, tikai 23% francūžu Makronu vērtē pozitīvi, kamēr vēl augustā viņa darbību labvēlīgi novērtēja 27% aptaujāto.

Turklāt, kā liecina YouGov aptauja, Elizejas pils saimnieka popularitāte kritusies visā politiskajā spektrā.

Makarons uzvarēja vēlēšanās, solot, ka viņa iecerētās reformas veicinās tautsaimniecības izaugsmi un jaunu darbavietu radīšanu, taču daudzi vēlētāji, sākot ar konservatīvi noskaņotajiem pensionāriem un beidzot ar mazapmaksātajiem strādājošajiem, uzskata, ka viņa īstenotā politika nākusi par labu vienīgi lielajiem uzņēmumiem un bagātajiem.

Jūlijā Makrona reputāciju iedragāja videoieraksts, kurā bija redzams kā viņa apsardzes šefs 1.maija demonstrācijas laikā sit kādam protestētājam.

Pagājušajā nedēļā prezidents saņēma jaunu triecienu, kad tiešajā ēterā pārraidītas radiointervijas laikā par savu demisiju paziņoja populārais vides ministrs Nikolā Ilo, apgalvojot, ka valdība izturas nevērīgi pret ekoloģijas jautājumiem.

Savukārt otrdien par aiziešanu no valdības paziņoja sporta ministre Lora Flesela.

Top komentāri

kļūdu labojums
k
"redzams kā viņa apsardzes šefs 1.maija demonstrācijas laikā sit kādam protestētājam". Tas nebija Makrona apsardzes šefs. Prezidenta apsardzi veic profesionālā elitārā apsardze, kas pakļauta iekšlietu ministrijai. Bet šis "brīnumbērns" bija vien Makrona palīgs, parasts Makrona partijas biedrs. Kāpēc viņam tika piešķirtas milzīgas privilēģijas un kāpēc viņš tika sargāts no krimināllietas ierosināšanas, paliek noslēpums. Francijas mediji ziņoja, ka palīgam bija ministra alga, dienesta automašīna ar speciālo aprīkojumu, kāda ir tikai ministriem un policijas priekšniekam, 200 kvadrātmetru dienesta dzīvoklis Parīzes centrā, cauraide uz parlamenta ēkas daļu, kur drīkst ienākt tikai deputāti, prezidents un ministri, pielaide valsts noslēpumam. Neviena no šīm privilēģijām nedrīkstēja būt vienkāršam palīgam. Lūk, "šofera dēli" plaukst arī Francijā.
trusis nejaukais
t
naakamais rekordists buus Makarona draudzinjsh Trudo, ja Makaronam vismaz ir kautkaads IQ tad Trudo ir pilniigs cirvis, nav briinums, ka abi taa sadziedaajaas..
kļūdu labojums
k
"par savu demisiju paziņoja populārais vides ministrs Nikolā Ilo, apgalvojot, ka valdība izturas nevērīgi pret ekoloģijas jautājumiem" Ja nerunāt caur puķēm, tad vārda "nevērīgi" vietā būtu jāsaka, ka tika darīts viss pretēji tam, kas tika solīts pirms vēlēšanām. Ja Trampam pārmet, ka Tramps pilda savus pirmsvēlēšanu solījumus, tad Makrons ir daudz elastīgāks un allaž atrod iespēju nepildīt savus solījumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits