Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Aptauja: Pieaudzis britu pesimisms pret Brexit iznākumu

Briti kļuvuši aizvien kritiskāki pret Lielbritānijas valdības sniegumu Brexit sarunās un pesimistiskāki pret to iznākumu, liecina trešdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Nacionālā Sabiedrisko pētījumu centra (The National Centre for Social Research) aptaujā no 41% februārī līdz 55% jūlijā un līdz 61% oktobrī pieaudzis to britu skaits, kas valdības sniegumu sarunās vērtē kā sliktu.

No 37% februārī līdz 44% jūlijā un līdz 52% oktobrī savukārt pieaudzis to respondentu skaits, kas prognozē, ka Lielbritānija sarunās ar Briseli panāks vienošanos ar sliktiem nosacījumiem.

Nesen veiktā aptaujā tikai 19% britu uzskatīja, ka Lielbritānija var panākt vienošanos ar labiem nosacījumiem.

"Varētu iedomāties, ka pieaugošais pesimisms ir rezultāts palikšanas atbalstītāju ilūziju zudumam par Brexit procesu," norādīja centra vēcākais pētnieks Džons Kērtiss.

"Tomēr ne tas ir noticis. Drīzāk pesimisms daudz vairāk izplatījies starp tiem, kas balsoja par izstāšanos" no Eiropas Savienības (ES) pērnā gada jūnijā notikušajā referendumā, paziņoja pētnieks.

Tiesa gan, vēlētāji kritizē Brexit procesu, "nevis izdara secinājumus, ka lēmums izstāties ir kļūdains", piebilda Kērtiss.

"Smags Brexit vienkārši var radīt politiskus zaudējumus [Lielbritānijas premjerministrei Terēzai] Mejai un viņas problēmu māktajai valdībai, nevis kalpot par katalizatoru uzskatu maiņai par Brexit," viņš norādīja.

Top komentāri

bet
b
Ja Meja atkāpsies no premjerministres amata, saglabājot esošo koalīciju, tad par premjerministru acīmredzot kļūs ārlietu ministrs Džonsons, kurš atbalsta pilnīgu Lielbritānijas izstāšanos no ES.
bet
b
Neesmu pamanījis Dienā vienu ziņu, ko citi Eiropas mediji ir atspoguļojuši gan. Mejas valdība turas ar Ziemeļīrijas ūnionistu atbalstu. Savukārt viņi ir pieprasījuši, lai starp Īrijas Republiku un Ziemeļīriju būtu īsta robeža, pret ko iebilst Eiropas Savienība. Tātad, ja robeža tiek atjaunota, tad sarunas ar ES nonāk strupceļā. Ja robeža netiek atjaunota, tad Meja zaudē vairākumu, un tad acīmredzot būs jārīko jaunas vēlēšanas, kurās konservatīvie iegūs vēl mazāk vietu. Leiboristi vairākumu gan neiegūs, turklāt viņu līderis ir eiroskeptiķis, tirdzniecība ar ES un miljardieru peļņa viņu maz interesē. Tātad Meja nevar uzmest ūnionistus, lai nezaudētu varu. Vai ūnionisti noteiks sarunu rezultātu?
bet
b
"Tiesa gan, vēlētāji kritizē Brexit procesu, "nevis izdara secinājumus, ka lēmums izstāties ir kļūdains", piebilda Kērtiss." Lūk, tas ir galvenais. Angļi ir pieraduši pie demokrātijas. Ja referendumā ir nobalsots par izstāšanos, tad arī puse no tiem, kas balsoja pret, uzskata, ka izstāšanās ir jāpabeidz. Valdības kritika ir cits jautājums. Ja valdība grib samaksāt Eiropas Savienībai 50 miljardus, tad protams, ka angļi kritizēs šādu valdību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits